[Column] Almere aan Zee - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 02 aug 2016 om 14:41 uur - Laatste update: 02 aug 2016 om 14:41 uur

[Column] Almere aan Zee

Geschreven door (volgen?)

Om heel eerlijk te zijn ben ik geen fan van binnenlandse vakanties. Of ik het wel eens heb gedaan? Jazeker, ik ben een keer naar Terschelling op vakantie geweest, één week lang.

Het leuke hier aan was dat dit een vakantie was met meerdere familieleden, wat er voor zorgde dat het uiteraard vol te houden was. Aan het einde van deze week had ik echter geen zitvlees meer over, gezien we alles per fiets deden. Het was voor ons in die tijd vrij kostbaar om de auto mee te nemen op de veerboot en te stallen bij de camping.

Ik weet nog goed dat het een stacaravan was, een ongelijk staande stacaravan om precies te zijn. Het bed had meer weg van een veldbed waarbij ik het presteerde om ’s nachts tussen twee bedden in te vallen. Ik kwam tot de ochtend niet meer overeind doordat ik klem lag tussen de twee bedden.

Deze vakantie bewees mij dat ik echt een persoon ben voor de wat luxere vakanties. Ik zou best wel weer eens naar Terschelling willen, maar uiteraard liever niet. Tenzij het veel weg heeft van een glamping, we de auto meenemen en niémand het in zijn hoofd gaat halen om een fiets te huren. Het grote voordeel van een binnenlandse vakantie is wel dat je gewoon de vloeiend taal spreekt.

Wat ik daarentegen werkelijk niét snap is als mensen ergens in Enschede op een camping gaan zitten, om vervolgens de gehele ‘vakantie’ in een verregende voortent te zitten en te wachten tot je weer eens met een wc-rol onder je arm naar de voorkant van de camping mag lopen.

Waar ga je heen op vakantie?“, “we gaan 18 weken naar de camping in Enschede” is zo’n typisch voorbeeld. Wanneer je dat als antwoord geeft, vind ik dat je simpelweg de vraag niet goed hebt begrepen. Er werd immers een vraag gesteld over vakantie en niet over ellende.

Of ik dan verwend ben omdat ik liever géén vakantie heb dan te lang op een camping is dan ook een goede vraag, waar ik volmondig ja op zeg. Ik word nou eenmaal niet gelukkig van een douche waarbij je je niet eens kunt omdraaien omdat het een hokje is van één bij één meter. Dan nog te zwijgen over het toilet.

Buitenlandse vakanties zijn geslaagd als alles mee zit en je op de laatste dag geen gevoel hebt dat je er te lang hebt gezeten. Mijn ouders hadden vroeger eens een all-in hotel geboekt met animatie voor Nederlandse kinderen. Tenminste, dat dachten zij. Eenmaal in het hotel bleek dat er geen Dutch, maar Deutsch bleek te staan in de vakantiebrochure. Dat verklaarde wel meteen waarom de braadworsten ’s avonds bij het diner zo snel op waren.

Nog zo’n ergernis op vakantie vind ik als er andere Nederlanders zijn die vervolgens contact gaan zoeken. Denk je een weekje rust te hebben, nou mooi niet dus. En dan niet te vergeten de bedjes aan het zwembad die ’s morgens vroeg al bedekt zijn met andermans handdoeken die vervolgens pas ’s middags worden gebruikt omdat die vakantievierders eerst die dag naar het strand zijn geweest. Komt het u bekend voor?

Al met al kan ik best genieten op vakantie hoor. Het is alleen altijd even puzzelen hoe.

Categorie:
Columns
Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto's en video's. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.