Almere heeft snelste internet van Nederland - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 17 aug 2016 om 16:18 uur - Laatste update: 17 aug 2016 om 16:20 uur

Almere heeft snelste internet van Nederland

Geschreven door (volgen?)

Uit recent onderzoek blijkt dat internetgebruikers in Almere gemiddeld de snelste internetverbinding van Nederland hebben. Op plek twee staat Heerhugowaard en Deventer staat op plek drie. Gouda is de hekkensluiter, daar is de internetverbinding het traagst.

Het onderzoek werd het afgelopen jaar gedaan op basis van meer dan 50.000 speedtests uitgevoerd door heel Nederland.

Snelste internet

Almeerders kunnen gemiddeld gebruik maken van een snelheid van 58 MB per seconde, terwijl Gouda het moet doen met 17 MB per seconde.

Hoogst gemeten snelheid

Almere scoort niet alleen goed in de lijst van de gemiddelde snelheid, maar ook in het hoogst gemeten snelheid. Zo is er in Almere een meting gedaan van wel 557 MB per seconde. Alleen in Hoofddorp en Diemen werden hogere snelheden gemeten van respectievelijk 567 en 587 MB per seconde.

Wat veroorzaakt die verschillen?

Vinden mensen in Almere een snellere internet verbinding belangrijker, en zijn ze bereid er meer voor te betalen dan in Gouda? “Niet perse“, aldus ProviderCheck – het bedrijf dat de data uit haar speedtest analyseerde.

De snelheid van de verbinding die je realiseert hangt met veel factoren samen. Bijvoorbeeld of je glasvezel hebt of niet, de afstand tot de wijkcentrale en je wifi ontvangst: “We vinden het belangrijk om hier transparant over te zijn, daarom geven we bij onze postcodecheck ook direct aan wat de verwachte snelheid op het gekozen adres is“, zegt Providercheck.

Mocht je internetverbinding dan aanzienlijk langzamer zijn dan de verwachte snelheid, dan kan de oorzaak bij je Wifi verbinding liggen. In onze blog helpen we mensen daarom met het uitzoeken van de exacte oorzaak van hun trage internet.

Categorie:
Overige
Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto's en video's. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.