Nationaal hitteplan van kracht - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 23 aug 2016 om 14:08 uur - Laatste update: 23 aug 2016 om 14:08 uur

Nationaal hitteplan van kracht

Geschreven door (volgen?)

Het RIVM heeft dinsdag het nationaal hitteplan ingeschakeld voor heel Nederland. Hiermee roepen zij op tot extra zorg en aandacht voor kwetsbare mensen om gezondheidsproblemen door het warme weer te beperken.

De zon is nog steeds krachtig waardoor het belangrijk is om te letten op verbranding van de huid. Later deze week wordt smog door ozon verwacht wat kan leiden tot klachten van de luchtwegen. Het KNMI heeft waarschuwingscode geel afgegeven“, aldus het RIVM.

Aanhoudende hitte

De komende dagen loopt de temperatuur op naar waarden rond de 30 graden. Ook de nacht wordt niet kouder dan een graad of 20.

Aanhoudend warm weer vormt een gezondheidsrisico voor ouderen, mensen in verzorgingstehuizen, chronisch zieken en mensen met overgewicht. Deze mensen moeten alert zijn op uitdroging en oververhitting. Ook heel jonge kinderen hebben extra aandacht nodig om koel te blijven en te drinken.

Weer in Almere

Komende week wordt het in Almere niet koeler dan 29 graden. Pas volgende week maandag krijgt Almere weer te maken met wat regendruppels, zo is de voorspelling.

Maatregelen tegen de zon en de hitte

  • Voldoende drinken;
  • Dunne kleding dragen die wel enige bescherming biedt tegen verbranding door de zon;
  • Zonnebrandcrème aanbrengen op de huid;
  • In de schaduw blijven;
  • Lichamelijke inspanning in de middag beperken;
  • Houd de woning koel door tijdig gebruik van zonwering, ventilator of airconditioning;
  • Let extra op mensen in je omgeving die zorg nodig hebben;
Categorie:
Overige
Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto's en video's. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.