Weer gescheiden afvalinzameling bij Strandfestival ZAND! - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 24 aug 2016 om 15:02 uur - Laatste update: 24 aug 2016 om 15:02 uur

Weer gescheiden afvalinzameling bij Strandfestival ZAND!

Geschreven door (volgen?)

Foto: Tribe Company

Komende zaterdag wordt de negende editie van Strandfestival ZAND gehouden op het Almeerderstrand in Almere Poort. Net als vorig jaar staan ook dit jaar op de routes vanaf de parkeerplaatsen en het station naar het festivalterrein op diverse plekken afvalbakken om zwerfafval te voorkomen en het afval gescheiden in te zamelen.

Er staan afvalbakken voor papier, bioafval, restafval en plastic-blik-drinkpakken. Op het festivalterrein zelf zorgt de organisator van het festival voor het gescheiden inzamelen van afval.

Afvalloos festival

De gemeente Almere en Tribe, organisator van evenement ZAND, willen beide weer dat ZAND een ‘afvalloos’ festival is. Een ‘afvalloos’ festival is dat er zoveel mogelijk grondstoffen ingezameld worden en daardoor zo min mogelijk restafval over blijft. Het publiek wordt gestimuleerd om op de toegangs- en uitvalwegen en het festivalterrein zoveel mogelijk afval apart gescheiden in te leveren en zwerfafval te voorkomen.

Stad zonder afval

Almere wil een stad zonder afval worden. Door zoveel mogelijk grondstoffen uit afval gescheiden in te leveren, kunnen deze hergebruikt worden en zijn er minder grondstoffen nodig voor nieuwe producten. Dat is beter voor het milieu. Bovendien blijft er nog maar weinig restafval over dat verbrand moet worden. Restafval is afval dat niet bij papier, textiel, glas, plastic, blik, drinkpakken of bioafval hoort.

Categorie:
Entertainment
Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto's en video's. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.