Politie betreurt ophef over intimiderend bezoekje aan kerk in Parkwijk - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 01 sep 2016 om 16:10 uur - Laatste update: 01 sep 2016 om 16:10 uur

Politie betreurt ophef over intimiderend bezoekje aan kerk in Parkwijk

Geschreven door (volgen?)

De politie betreurt de ophef die er is ontstaan over het bezoek dat agenten brachten aan de Lighthouse Baptist Church in Parkwijk, om het verspreiden van een islamitisch stripboek af te raden. Zo valt te lezen in een verklaring die de politie donderdagmiddag heeft gegeven.

Volgens de politie is het de taak van de politie om bij signalen die de rust en veiligheid in een wijk kunnen beïnvloeden, actie te ondernemen. De politie zegt daarbij geen partij te kiezen.

Het benoemen van het eventuele effect van iemands handelen maakt deel uit van onze signalerende en adviserende rol. Dit is in het gesprek met de pastoor vanuit onze professionele houding als politie van een ieder met die intenties geprobeerd“, aldus de politie.

Excuses

Toon van Dijk, voorzitter van de PVV in Almere vindt dat de politie zich verkeerd heeft gedragen door een bezoek te brengen aan de kerk: “De politie had geen bezoek aan de heer Kamps moeten brengen anders dan met het doel hem te verzekeren dat hij het volste recht had zijn mening te verkondigen. In plaats daarvan heeft de politie haar autoriteit aangewend om te trachten hem te verhinderen zijn mening te verkondigen.

Volgens Van Dijk had de aandacht moeten uitgaan naar de mensen die mogelijk voor vergeldingsacties kunnen zorgen, waarvoor de politie waarschuwde. “De politie heeft totaal verkeerd gehandeld door een bezoek te brengen aan de kerk. Excuses aan de kerkgenootschap zijn dan ook op hun plaats“, aldus Van Dijk.

Lees ook: PVV stelt schriftelijke vragen over bezoek van politie aan Almeerse kerk »

Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto's en video's. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.