Verzakkingen in Regenboogbuurt worden eind 2016 hersteld - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 07 sep 2016 om 19:01 uur - Laatste update: 07 sep 2016 om 19:01 uur

Verzakkingen in Regenboogbuurt worden eind 2016 hersteld

Geschreven door (volgen?)

Foto: Hassan Buyatui

De verzakkingen in het Pigmenthof en het Beigehof worden eind 2016 hersteld. Dat heeft het college toegezegd na schriftelijke vragen van de PvdA.

Volgens het college is de gemeente al sinds 2012 op de hoogte van de verzakkingen.

Ons college is van mening dat in de Pigmenthof en andere delen van de Regenboogbuurt sprake is van ernstig verzakte verhardingen. Herstel/ophoging daarvan is op korte termijn nodig en dus gepland. Vanuit beheer gezien zijn er op dit moment geen gevaarlijke situaties“, aldus het college.

30 jaar

Volgens het college is de richtlijn voor het groot onderhoud aan straten, 30 jaar. Eerst was deze richtlijn 25 jaar, maar in 2012 is er besloten om deze richtlijn met 5 jaar te verhogen om zo 2 miljoen euro per jaar te kunnen bezuinigen op groot onderhoud.

Gezien de Regenboogbuurt in 1996 gebouwd is, zou dit betekenen dat de verzakkingen in het Pigmenthof en het Beigehof pas in 2026 kunnen worden hersteld tijdens groot onderhoud. Dit is nu vervroegd.

Bewoners worden binnenkort per brief geïnformeerd.

Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto's en video's. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.