Gezonde week van start op OBS De Egelantier in Oostvaardersbuurt - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 19 sep 2016 om 10:56 uur - Laatste update: 19 sep 2016 om 10:56 uur

Gezonde week van start op OBS De Egelantier in Oostvaardersbuurt

Geschreven door (volgen?)

Basisschool De Egelantier staat deze week stil bij gezondheid, voeding en beweging tijdens ‘De gezonde week’ die maandag van start is gegaan met een ontbijt op het schoolplein en ochtendgymnastiek.

Samen met het partnerschapteam, de ondernemingsraad en de leerkrachten van de school is er gewerkt aan een week waarbij op een leuke manier aandacht besteed zal worden aan allerlei zaken rondom dit thema.

Activiteiten

De rest van de week zullen er onder andere diverse gastenlessen zijn door ouders en professionals die te maken hebben met gezondheid, voeding en beweging. Daarnaast wordt er groente gekweekt, zijn er speciale sportclinics, worden er smaaklessen georganiseerd en zijn er thema lessen. Tijdens de gezonde week zullen de 10-uurtjes super gezond zijn en zullen de traktaties zo gezond mogelijk zijn. Ook zullen de leerlingen en ouders gedurende deze week zoveel mogelijk gezonden traktaties verzamelen, die een week na ‘De gezonde week’ gepresenteerd zal worden.

Voor de ouders komt de Hartstichting voor een workshop langs, onder de noemer lekker fit – over gezond eten en bewegen. Te veel of ongezond eten én te weinig bewegen, spelen immers een belangrijke rol bij het krijgen van hart- en vaatziekten op latere leeftijd.

De week wordt georganiseerd om het bewustzijn van goede voeding en beweging te vergroten bij de kinderen. Daarnaast is het een manier om de ouders op een proactieve manier te betrekken bij de school.

Categorie:
Overige
Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto's en video's. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.