Groenhorst Almere kampioen bij NK Bloemschikken in Venlo - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 07 Okt 2016 om 14:33 uur - Laatste update: 07 Okt 2016 om 14:33 uur
reacties

Groenhorst Almere kampioen bij NK Bloemschikken in Venlo

Geschreven door (volgen?)
Foto: Isa Verschuur en Amanda Hop

Foto: Isa Verschuur en Amanda Hop

Afgelopen donderdag heeft de bloemistenopleiding van Groenhorst Almere de eerste drie plaatsen veroverd op het Nederlands Kampioenschap Bloemschikken MBO van Groei & Bloei in de Innovatoren in Venlo.

Groei & Bloei is een vereniging van bloemen-, planten- en tuinliefhebbers. Met 6 teams elk bestaande uit twee aspirant bloemisten versloegen zij teams uit Breda en Meppel. In totaal streden 12 teams voor de MBO klasse en 25 teams voor de MBO+ klasse.

Verrassingsopdracht Kunst & Kitch

De opdracht was een verrassing en de deelnemers kregen van tevoren alleen een lijst van materialen en gereedschappen die meegenomen moesten worden. Ook werd gevraagd 15 accessoires mee te nemen die een relatie hadden met het thema Kunst & Kitsch. De totale werktijd bedroeg 3 uur waarin ook een ontwerptekening en een kostprijsberekening gemaakt moest worden.

De werkstukken werden beoordeeld door een vakjury en een ‘gelegenheidsjury’ bestaande uit bloemisten, bloemstylisten en meesterbinders. In de gelegenheidsjury zaten mensen die affiniteit hebben met het thema maar geen bloemist zijn, zoals een beeldend kunstenaar, galeriehouder of vormgever. Beide waarderingen telden even zwaar.

Plaats 1, 2 en 3

Amanda Hop uit Baarn en Isa Verschuur uit Lelystad behaalden de eerste plaats in de klasse MBO en kregen een houten object, een wisselbeker plus een trofee die de school met trots zal tentoonstellen. Op de tweede plaats eindigden Brenda Blessing uit Huizen en Michelle Wardenaar uit Almere. De derde plaats behaalde Puck van de Grint uit Naarden en Mandy Wischmeier uit Almere.

Categorie:
Overige
Max Joling

Ik ben 22 jaar en sinds 2013 werkzaam bij Almere Nieuws als eindredacteur, presentator en columnist.Daarnaast vlog ik en schrijf ik boeken. Je kunt me ook volgen op social media via de icoontjes in dit blokje. :-)

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.