Gemeente start met verwijderen Dukdalfbrug - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 12 Okt 2016 om 13:31 uur - Laatste update: 12 Okt 2016 om 13:31 uur
reacties

Gemeente start met verwijderen Dukdalfbrug

Geschreven door (volgen?)
img00293

De gemeente is woensdag gestart met het verwijderen van de Dukdalfbrug. Deze brug is sinds 2012 afgesloten omdat deze niet veilig meer was. Repareren of vervangen kost volgens de gemeente veel geld en bovendien zou de brug weinig gebruikt worden waarbij er dus goede alternatieven in de buurt beschikbaar zijn.

De komende jaren verwijdert de gemeente nog meer houten bruggen en daarnaast ook andere voorzieningen zoals speeltoestellen, steigers, paden en prullenbakken. Het gaat om voorzieningen die aan het einde van hun levensduur zijn gekomen en die weinig gebruikt worden. Dit gebeurt in het kader van de bestuursopdracht beheer.

“Ik realiseer me dat het voor Almeerders niet prettig is als een brug, speeltoestel of pad in de buurt verdwijnt. Het beheer en onderhoud van de stad kost veel geld, meer dan de gemeente beschikbaar heeft. Daarom heeft de gemeenteraad in november 2015 besloten wat nog wel kan, en wat niet meer. Dat er houten bruggen gaan verdwijnen is een onderdeel van dat besluit”, aldus wethouder Frits Huis.

Bestuursopdracht beheer

Omdat Almere ouder wordt moet de gemeente steeds meer aan beheer en onderhoud doen om het gewenste kwaliteitsniveau te behouden. In de bestuursopdracht beheer heeft het college de opdracht gegeven aan de ambtelijke organisatie om te onderzoeken waar het beheer goedkoper kan. Dit heeft gevolgen, zowel op straat als voor de inzet van personeel.

Sinds afgelopen voorjaar zijn de gevolgen buiten zichtbaar: er wordt minder vaak groenonderhoud gedaan en dat is terug te zien in langer gras, meer uitlopers op hagen en meer onkruid op de stoep en langs de weg. Daarnaast gaat de gemeente voorzieningen verwijderen.

Max Joling

Ik ben 22 jaar en sinds 2013 werkzaam bij Almere Nieuws als eindredacteur, presentator en columnist.Daarnaast vlog ik en schrijf ik boeken. Je kunt me ook volgen op social media via de icoontjes in dit blokje. :-)

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.