Voorzitter Al Raza moskee op non-actief na uitzending Undercover in Nederland - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 13 Okt 2016 om 18:54 uur - Laatste update: 13 Okt 2016 om 18:54 uur
reacties

Voorzitter Al Raza moskee op non-actief na uitzending Undercover in Nederland

Geschreven door (volgen?)
Foto: SBS/Undercover In Nederland

Foto: SBS/Undercover In Nederland

De voorzitter van de Al Raza moskee in Tussen de Vaarten, Ali Karamatali, is op non-actief gezet. Dat meldt Mohamed Maksoedan, secretaris van de moskee.

In het SBS6-programma ‘Undercover in Nederland‘ was afgelopen zondag te zien hoe de voorzitter een illegaal sharia-huwelijk probeerde te voltrekken. Het Openbaar Ministerie is inmiddels een onderzoek gestart naar de kwestie.

Sharia-huwelijk

Volgens de islamitische wet Sharia mag een man in totaal met vier vrouwen trouwen, een religieus huwelijk wat in Nederland alleen in toegestaan wanneer er eerst een burgerlijk huwelijk is voltrokken.

In de uitzending van het SBS6-programma was te zien hoe de voorzitter het huwelijk probeerde te voltrekken zonder dat er eerst een burgerlijk huwelijk was voltrokken.

Gesprek

De gemeente heeft laten weten dat burgemeester Weerwind en wethouder De Jonge de moskee hebben uitgenodigd om op korte termijn in gesprek te gaan waarin om opheldering zal worden gevraagd.

Max Joling

Ik ben 22 jaar en sinds 2013 werkzaam bij Almere Nieuws als eindredacteur, presentator en columnist.Daarnaast vlog ik en schrijf ik boeken. Je kunt me ook volgen op social media via de icoontjes in dit blokje. :-)

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.