Geen directe verbinding meer tussen Utrecht - Parkwijk, Buiten en Oostvaarders - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 14 Okt 2016 om 15:43 uur - Laatste update: 14 Okt 2016 om 15:43 uur
reacties

Geen directe verbinding meer tussen Utrecht – Parkwijk, Buiten en Oostvaarders

Geschreven door (volgen?)
IMG_1335

Vanaf december is het niet meer mogelijk om vanaf Utrecht Centraal rechtstreeks naar Almere Parkwijk, Almere Buiten en Almere Oostvaarders te reizen (en andersom). Dat is het gevolg van de nieuwe dienstregeling.

Ingijpende wijzigingen moeten volgens de NS de groei op het spoor de komende jaren beter maken.

Overstappen

De sprinter van en naar Utrecht Centraal zal niet meer stoppen in Almere Parkwijk, Almere Buiten en Almere Oostvaarders. Hiervoor kan dan worden overgestapt bij Almere Centrum wat een extra reistijd van 5 minuten op zal leveren.

Volgens de NS zal er een goede overstap zijn. Daarnaast stopt deze trein in beide richtingen niet meer in Utrecht Overvecht.

Intercity’s

De Intercity Lelystad – Schiphol – Dordrecht stopt ook 2 keer per uur op Almere Buiten. Reizigers van en naar Almere Buiten reizen hierdoor 11 minuten korter naar Amsterdam Zuid, Schiphol en de westelijke Randstad.

Het aantal Intercity’s tussen Almere en Schiphol gaat van 2 naar 4 keer per uur. De spreiding over het uur tussen Lelystad en Almere verbetert, waardoor reizigers minder lang hoeven te wachten op het station.

De nieuwe dienstregeling gaat in op zondag 11 december.

Max Joling

Ik ben 22 jaar en sinds 2013 werkzaam bij Almere Nieuws als eindredacteur, presentator en columnist.Daarnaast vlog ik en schrijf ik boeken. Je kunt me ook volgen op social media via de icoontjes in dit blokje. :-)

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.