Ruim 800 bezoekers tijdens Archeologiedagen in Almere Buiten - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 19 Okt 2016 om 12:17 uur - Laatste update: 19 Okt 2016 om 12:17 uur
reacties

Ruim 800 bezoekers tijdens Archeologiedagen in Almere Buiten

Geschreven door (volgen?)
archeologiedagen

Afgelopen weekend kon bij Het Archelogiehuis in Almere Buiten worden deelgenomen aan diverse activiteiten als onderdeel van de archeologiedagen in Almere.

Zo kon er meegewandeld worden met de Almeredaage en ook op VINDplaats Zenit was veel te doen. In totaal heeft Het Archelogiehuis ruim 800 bezoekers mogen ontvangen, waaronder veel families.

Voor kinderen was er veel te beleven: van het zoeken naar oude munten met een metaaldetector tot het luisteren naar spannende verhalen. Ook het prehistorische kamp sprak sterk tot verbeelding: kinderen en volwassenen konden van dichtbij een kijkje in het leven van een prehistoriër krijgen.

Het Archeologiehuis

In april dit jaar is het Archeologiehuis geopend op initiatief van de gemeente Almere en Bureau Archeologie en Monumenten. Het hele jaar door is er een permanente tentoonstelling te zien over de geschiedenis van Almere.

Max Joling

Ik ben 22 jaar en sinds 2013 werkzaam bij Almere Nieuws als eindredacteur, presentator en columnist.Daarnaast vlog ik en schrijf ik boeken. Je kunt me ook volgen op social media via de icoontjes in dit blokje. :-)

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.