Buschauffeur mishandeld in Parkwijk, politie zoekt specifieke getuigen - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 24 Okt 2016 om 15:14 uur - Laatste update: 24 Okt 2016 om 15:14 uur
reacties

Buschauffeur mishandeld in Parkwijk, politie zoekt specifieke getuigen

Geschreven door (volgen?)
IMG-28

Zaterdagmiddag is een buschauffeur mishandeld in de Parkwijk. De politie is opzoek naar getuigen.

Rond 17.10 uur kreeg de politie een melding van een mishandeling van een buschauffeur bij station Parkwijk.

Agenten die ter plaatse gingen, troffen het slachtoffer aan. De buschauffeur gaf aan dat hij geslagen werd door een man die niet had ingecheckt.

Niet ingecheckt

Toen de buschauffeur de man aansprak op het niet inchecken, verzocht hij dit om het alsnog te doen waarna de passagier klappen uitdeelde aan de buschauffeur als bleek dat hij weldegeijk had ingecheckt. Vervolgens is de man uitgestapt.

Onderzoek

De verdachte vluchtte na zijn daad. Agenten hebben nog naar de verdachte gezocht in de omgeving, maar troffen deze niet meer aan.

Ambulancebroeders ontfermden zich over de buschauffeur, die letsel opliep aan zijn neus.

Signalement verdachte

De verdachte is een donkere man tussen de 18 en 25 jaar oud. Hij heeft een slank postuur en klein/beginnend baardje. Hij droeg een korte, glimmende jas, zwarte pet (NY), okergele sjaal met ruitjesmotief, een bruine schoudertas, lichtkleurige broek, witte sneakers, witte telefoonoortjes en zwarte handschoenen.

Op het moment van de mishandeling zaten er meerdere passagiers in de bus. De politie zoekt een aantal specifieke getuigen die de mishandeling gezien moeten hebben.

Getuigen

Op het moment van de mishandeling zaten er meerdere passagiers in de bus. De politie zoekt een aantal specifieke getuigen die de mishandeling gezien moeten hebben en heeft daarvan de volgende signalementen:

Getuige 1 is een blanke vrouw tussen de 40 en 50 jaar oud. Zij heeft halflang, donker haar (los gedragen), droeg een bril en opvallende jas. Ook droeg zij een zwart shirt met opdruk die zij onder haar jas droeg, een donkere broek en had een zwarte handtas bij.

Getuige 2 is een blanke vrouw tussen de 50 en 60 jaar oud. Zij heeft blond, halflang haar met een donkere lok aan de voorzijde. Zij droeg een zwarte jas met capuchon, zwart/wit geruite sjaal, donkere broek en had een zwarte handtas bij.

Bovenstaande vrouwen (getuige 1 en 2) stapten bij station Parkwijk in lijnbus 6 richting Almere Centrum en vervolgens stapten zij na enkele minuten bij dezelfde bushalte weer uit. De aangever vermoedt dat zij de bus hebben verlaten vanwege het agressieve gedrag en geschreeuw van de verdachte.

Getuige 3 is een getinte jonge vrouw tussen de 15 en 20 jaar oud. Zij heeft een slank postuur zwart haar wat gedragen is in een grote knot bovenop haar hoofd. Zij droeg een korte en strakke zwarte leren jas, een zwart/wit gestreept rokje met een zwarte panty en had een grote zwarte handtas bij. Ook had zij een telefoon in haar hand en droeg witte telefoonoortjes.

Bovenstaande vrouw (getuige 3) is een meisje dat in gesprek was met de buschauffeur op het moment dat de verdachte verhaal kwam halen. Het meisje deed een stap naar achteren toens de verdachte uitcheckte met zijn OV-chipkaart en moet hebben gezien dat de buschauffeur daarna een klap in zijn gezicht kreeg. Later spreekt zij de buschauffeur aan om te vragen hoe het met hem gaat.

Getuige 4 is een donkere man tussen de 25 en 30 jaar oud. Hij heeft een normaal postuur en heeft zwart, kort kroeshaar en een ringbaardje. Hij droeg een zwart leren jas met een lichtkleurige, kleine bontkraag, een spijkerbroek en zwarte schoenen.

Bovenstaande man (getuige 4 ) is een man die na een kort gesprek met de chauffeur achter de verdachte aan ging en hem aansprak. Even later kwam deze man terug naar de buschauffeur, praatte even met hem en verliet daarna de bus. Deze man zou volgens getuigen even later buslijn 6 hebben gepakt in de richting van de Noorderplassen.

Getuigenoproep

Herkent u zich in de signalementen van de bovenstaande getuigen of heeft u meer informatie over de verdachte? Dan vraagt de politie om contact op te nemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Categorie:
112
Max Joling

Ik ben 22 jaar en sinds 2013 werkzaam bij Almere Nieuws als eindredacteur, presentator en columnist.Daarnaast vlog ik en schrijf ik boeken. Je kunt me ook volgen op social media via de icoontjes in dit blokje. :-)

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.