Aftrap 'Heel Almere Bakt Gezond' op Echnaton: 20 kandidaten door naar halve finale - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 29 Okt 2016 om 15:52 uur - Laatste update: 29 Okt 2016 om 15:52 uur
reacties

Aftrap ‘Heel Almere Bakt Gezond’ op Echnaton: 20 kandidaten door naar halve finale

Geschreven door (volgen?)
heel-almere-bakt-gezond-1

Afgelopen week brachten 670 leerlingen van verschillende basisscholen een bezoek aan Echnaton.

De groep achters volgden een voorlichtingsprogramma waarbij zij diverse proeflessen volgden en een korte live-show zagen in de aula van de school. Ook vonden tijdens deze dagen de eerste ronde plaats van Echnaton’s bakwedstrijd ‘Heel Almere Bakt Gezond’

Halve finale

In totaal deden 70 leerlingen mee aan de voorronde van de bakwedstrijd waarna 20 kandidaten zijn geselecteerd voor de halve finale. De leerlingen nemen de wedstrijd uiterst serieus en net als bij het televisieprogramma ‘Heel Holland Bakt’ was er een vakjury om alle ‘baksels’ te beoordelen op vorm en smaak.

Cupcake met gezonde elementen

Marcel Outshoven, docent consumptieve technieken in Echnatonrestaurant l’Ecole is onder de indruk van de talenten van de kandidaten.
“De opdracht was: maak eencupcake met gezonde elementen. De kinderen voegden dus o.a. vruchtensappen toe en vers fruit. Van hun basisontwerp moesten ze er uiteindelijk een serie van vier bakken. De winnende cupcakes waren gezond, mooi en smakelijk. Erg knap
gedaan”
, aldus Outshoven.

Gezonde taart

Marcel weet al waar de halve finalisten naar toe werken: “Het wordt een basisrecept cake, waar ze zelf een gezonde en lekkere versie van maken. De kinderen kunnen al hun creativiteit gebruiken en natuurlijk het internet. De lijst met benodigde ingrediënten dienen ze bij mij in. In de halve finale maken ze een zo leuk mogelijke, gezonde, voedzame én lekkere cake. De overgebleven tien finalisten doen uiteindelijk de meesterproef. Dan zal er ter plekke een gezonde taart gebakken gaan worden.”

De halve finale van de bakwedstrijd is op 8 november.

Categorie:
Entertainment
Max Joling

Ik ben 22 jaar en sinds 2013 werkzaam bij Almere Nieuws als eindredacteur, presentator en columnist.Daarnaast vlog ik en schrijf ik boeken. Je kunt me ook volgen op social media via de icoontjes in dit blokje. :-)

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.