Celstraffen tot twee jaar geëist tegen 4 verdachten voor 11 straatroven - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 17 nov 2016 om 11:52 uur - Laatste update: 17 nov 2016 om 11:52 uur

Celstraffen tot twee jaar geëist tegen 4 verdachten voor 11 straatroven

Geschreven door (volgen?)

Foto: Brian Turner

Voor het plegen van in totaal 11 straatroven in Almere heeft de Officier van Justitie donderdag celstraffen tot twee jaar cel geëist tegen in totaal 4 verdachten.

Bij de straatroven die plaatsvonden van november 2015 tot mei 2016 had de groep het gemunt op telefoons, geld, kleding, bankpassen en zelfs fietsen welke allen op een gewelddadige manier afhandig werden gemaakt.

Zo werd een slachtoffer van de fiets getrokken en een ander slachtoffer weer besprongen nadat deze de bus verliet. Vaak werden er bij de roven flinke klappen uitgedeeld of werd er gedreigd met een wapen.

Door heel Almere

De straatroven vonden in heel Almere plaats. Zo sloeg de groep toe op de Goudsbloemweg, Spoorbaanpad, Siennastraat, Chartreusestraat, Leeuwstraat, Leemwierde, Vrijmark, Romeweg, Kruisstraat en het Tjaikovskipad.

Volgens de officier van justitie maakten de vier verdachten zich schuldig aan heling, poging woninginbraak, mishandeling, diefstal door middel van braak en diefstal met geweld uit een woning. In het laatste geval werd het slachtoffer van een straatroof gedwongen om naar zijn huis te gaan waar zij flink huis hielden terwijl de moeder en zus van het slachtoffer lagen te slapen. Het jongste slachtoffer van de groep was 12 jaar oud.

Strafeis

Tegen een 18-jarige verdachte is een celstraf van 8 maanden waarvan 4 voorwaardelijk geëist. Tegen een 19-jarige verdachte een celstraf van 5 maanden waarvan 2 voorwaardelijk en tegen een 20-jarige verdachte een celstraf van 20 maanden waarvan 5 voorwaardelijk.

De hoofdverdachte kon rekenen op een eis van in totaal 24 maanden waarvan 6 maanden voorwaardelijk en 90 dagen jeugddetentie waarvan 60 dagen voorwaardelijk. Ook moeten er voorwaarden aan worden verbonden zoals toezicht door reclassering, ambulante behandeling en in één geval het dragen van een enkelband.

Naast de straffen vindt de officier van justitie dat de slachtoffers een vergoeding van in totaal bijna 10.000 euro toegewezen moeten krijgen.

Categorie:
112
Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto's en video's. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.