Leerlingen van Groenhorst Almere verzamelen 250 zakken met vuil - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 02 Dec 2016 om 16:37 uur - Laatste update: 02 Dec 2016 om 16:38 uur
reacties

Leerlingen van Groenhorst Almere verzamelen 250 zakken met vuil

Geschreven door (volgen?)
Processed with VSCO with f2 preset

Leerlingen van Groenhorst Almere in Almere Poort hebben afgelopen week in het kader van de ‘Gezonde Schoolweek’ meer dan 250 zakken met vuil verzameld.

Tijdens dit jaarlijks terugkerend event zijn er allerlei activiteiten georganiseerd en gastlessen gegeven aan de leerlingen uit klas 1 en 2 rondom de onderwerpen gezonde voeding, beweging, duurzaamheid, alcohol- en drugspreventie en veiligheid. Het onderwerp ‘afval’ stond centraal de afgelopen week. Conciërges C. Lucke, D. Lit en V. Lens hebben samen met de eerste klassen de omgeving rondom de school spic en span gemaakt.

Mini-les zwerfvuil

Op woensdag, donderdag en vrijdag hebben de conciërges mini-lessen gegeven aan alle leerlingen uit de eerste klassen van de school. Tijdens deze les werd uitleg gegeven over zwerfvuil en de gevolgen hiervan voor mensen, dieren en het milieu. Dit werd door middel van vragen, voorbeelden en foto’s uitgelegd. De leerlingen schrokken van de foto’s waarop te zien was wat de gevolgen zijn als dieren plastic eten.

Prikken

Na de mini-les zwerfvuil waren de leerlingen enthousiast om aan de slag te gaan. In de periode van woensdag tot en met vrijdag hebben 9 groepen van circa 28 leerlingen de omgeving rondom de school schoongemaakt. In totaal hebben ze meer dan 250 vuilniszakken vuil verzameld.

Gemeente Almere

De conciërges van Groenhorst Almere hebben bij deze actie toezichthouder Raynald Kross van de Gemeente Almere betrokken. Hij heeft gezorgd voor de materialen. De leerlingen gingen uitgerust met knijpers, hesjes, handschoenen en vuilniszakken te werk.

Foto’s

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Categorie:
Overige
Max Joling

Ik ben 22 jaar en sinds 2013 werkzaam bij Almere Nieuws als eindredacteur, presentator en columnist.Daarnaast vlog ik en schrijf ik boeken. Je kunt me ook volgen op social media via de icoontjes in dit blokje. :-)In december beantwoord ik vragen over álles in een speciale Q&A-video. Ook vragen over Almere Nieuws. Vragen insturen? Klik hier

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.