Politie opzoek naar tips over nepmonteurs in Noorderplassen - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 08 Dec 2016 om 14:35 uur - Laatste update: 08 Dec 2016 om 14:35 uur
reacties

Politie opzoek naar tips over nepmonteurs in Noorderplassen

Geschreven door (volgen?)
p1170899

De politie is opzoek naar tips over twee nepmonteurs die op maandag 28 november bij verschillende woningen in Noorderplassen aanbelden en middels een babbeltruc de woningen binnengingen.

Die middag belde er tussen 12.00 uur en 13.00 uur een man aan bij een woning aan de Menuetstraat, waarbij de man aangaf een medewerker van Nuon te zijn en de temperatuur van de stadsverwarming kwam controleren in verband met risico op Salmonella. De bewoonster liet de man binnen waarna de man wat rondkeek in de keuken, een watermonster nam maar geen kijkje nam in de meterkast. Vervolgens is de man vertrokken.

Omdat de bewoonster een vervelend gevoel kreeg over de gang van zaken en bedacht dat een verkeerde temperatuur van wam water geen risico geeft op Salmonella maar op Legionella, besloot ze om contact opnemen met Nuon die aangaf dat de man inderdaad geen medewerker van het bedrijf was.

De bewoonster heeft haar woning gecontroleerd waarna bleek dat er niets gestolen was. Kennelijk had de man geen kans gezien om iets te stelen.

Tweede incident

Diezelfde middag werd er tussen 13.00 uur en 14.00 uur bij een andere woning aangebeld, ditmaal aan het Spinnakerplantsoen. De bewoonster deed open waarna de man zei dat hij een medewerker van Vitens was en een monster van het water moest komen nemen. De bewoonster vond het een vreemd verhaal en liet de man niet binnen. Toen zij contact opnam met Vitens bleek dat de man inderdaad geen medewerker was van het bedrijf.

Toen de bewoonster later die middag met een buurvrouw sprak, hoorde zij dat de man ook bij haar geprobeerd had om binnen te komen en de man wel had binnengelaten. De man bleek wat in huis te hebben gerommeld maar verliet de woning weer snel, er bleken geen spullen te zijn meegenomen.

Signalementen

Gezien de signalementen denkt de politie dat het niet om dezelfde mannen gaat. Wel denkt de politie dat er een verband is tussen de twee mannen omdat beide incidenten plaatsvonden op dezelfde dag en in hetzelfde gebied.

  • Verdachte 1 is een blanke man van ongeveer 1,85 meter lang. Hij heeft kort, grijs, golvend haar en droeg een grijze trui en een spijkerbroek. Hij had een donkergrijs koffertje of een donkergrijze koelbox bij zich. Opvallend was dat hij ‘Houdoe’ zei toen hij wegging, met de klemtoon op ‘Hou’.
  • Verdachte 2 is een blanke man van ongeveer 40 jaar oud en 1,75 meter lang. Hij was kaal, heeft grijze ogen en een normaal postuur. Ook spreekt de man Nederlands zonder opvallend accent. De man droeg een t-shirt en had een witte emmer bij zich.

Vragen

De politie is opzoek naar mensen die het tweetal die maandagmiddag hebben gezien in Noorderplassen en naar mensen die wellicht weet wie de verdachten zijn.

Tips kunnen worden doorgegeven aan de politie via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000.

Categorie:
112
Max Joling

Ik ben 22 jaar en sinds 2013 werkzaam bij Almere Nieuws als eindredacteur, presentator en columnist.Daarnaast vlog ik en schrijf ik boeken. Je kunt me ook volgen op social media via de icoontjes in dit blokje. :-)In december beantwoord ik vragen over √°lles in een speciale Q&A-video. Ook vragen over Almere Nieuws. Vragen insturen? Klik hier

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.