Overzicht: activiteiten tijdens de kerstvakantie in Almere - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 16 Dec 2016 om 09:33 uur - Laatste update: 16 Dec 2016 om 11:34 uur
reacties

Overzicht: activiteiten tijdens de kerstvakantie in Almere

Geschreven door (volgen?)
Kerst01

De kerstvakantie staat voor de deur, zoals elk jaar zijn er tijdens de kerstvakantie verschillende activiteiten te doen in Almere.

Maar, wat is er eigenlijk te doen? In dit artikel vindt je een overzicht van de activiteiten in Almere.

Grote Kerstmarkt in Almere Buiten

Op vrijdag 16 en zaterdag 17 december wordt er in het centrum van Almere Buiten een grote kerstmarkt georganiseerd met meer dan 40 kramen!

Op het Noordeindeplein, Globeplein, DoeMereplein, Buitenplein en het plein voor de kerk staan kramen opgesteld van onder andere lokale ondernemers en verschillende ambachten. Ook zijn er activiteiten voor kinderen, is er een kampvuur en is er uiteraard muziek aanwezig.

Lois Lane bij Grandcafé Seventies-Eighties

Zondagmiddag 18 december wordt het van 15.00 uur tot 18.15 uur opnieuw een muzikale middag bij Grandcafé Seventies-Eighties in Almere Buiten.

Elke maand nodigt Will Nuruwe nieuwe (gast-)vocalisten uit om samen met hem en zijn vrienden samen te komen bij Grandcafé Seventies-Eighties om daar een gezellig en muzikaal feestje te bouwen.

Aangezien het bijna kerst is, beloofd dit een hele speciale editie te worden met als gast: Lois Lane!

Foute kersttruienloop

Op vrijdag 16 december organiseren Pop Up Runs Almere en Run2Day van 19.00 uur tot 22.00 uur de Foute Kersttruienloop door het Stadshart! Heb jij een foute kersttrui en hou je van hardlopen? Doe dan mee!

De start is vanaf Run2Day Almere op de Metrolepolestraat 23. Entree is gratis. De Foute Kersttruienloop is een run voor plezier zonder tijdsregistratie en op een gezellig doorlooptempo.

Extra koopavonden

Om te zorgen dat jij écht dit jaar je kerstcadeautjes kunt vinden in de winkels van Almere Centrum, zijn er de gehele maand december extra koopavonden ingepland. De laatste extra koopavond is op vrijdag 23 december tot 21.00 uur.

Schaatsbaan Almere Centrum

Tot en met 29 januari 2017 kan er tijdens de winkelopeningstijden weer volop geschaatst worden op de schaatsbaan op het Forum in het Stadshart! Op de donderdagavonden is er tijdens de koopavonden ‘Disco On Ice’ en is er op de zaterdagen van 16.00 uur tot 17.00 uur een kinderdisco.

Ook vinden er elke zaterdag van 11.00 uur tot 12.00 uur ijshockeyclinics plaats, voor een ieder die net even een stapje verder wil gaan dan schaatsen.

Oudejaaravond met Danny Lit bij Het Steegje

Met hapjes, drankjes én Danny Lit kun je 2017 niet beter beginnen bij Café Het Steegje in Almere Buiten!

Vanaf 22.00 uur belooft Danny er een knallend feestje van te maken waarbij champagne natuurlijk een must van de avond is. Na het inluiden van het nieuwe jaar draait DJ Jurgen de hits van 2016. Entree is gratis.

Oud en nieuw party bij Mokum in Almere Buiten

Nadat je ergens anders het nieuwe jaar hebt ingeluid, kun je om 01.00 uur terecht bij Eetcafe Mokum in Almere Buiten om daar lekker mee te feesten met verschillende muzikale acts!

Zo zullen Vince Collet, Sandra Swart en Sharon Heer jouw nieuwjaarsnacht compleet maken tot in de vroege uurtjes.

Brandweer LEGO-city bij Veiligheidsmuseum PIT

Vanwege het grote succes in de meivakantie, is de brandweer LEGO-city in de kerstvakantie opnieuw te zien bij Veiligheidsmuseum PIT! Ook is de schaatsbaan op het Schipperplein weer geopend waar je gezellig een rondje kunt schaatsen, het museumrestaurant serveert iets warms.

Voor de kinderen die in de kerstvakantie verkleed naar het museum komen, ligt er een leuke verrassing klaar.

Tussen de Vaarten ON ICE!

Op vrijdag 30 december kunnen buurtbewoners, omwonenden en anderen geïnteresseerden van 10.00 uur tot 17.00 uur schaatsen op de kunstschaatsbaan en springen op het springkussen in de El Grecostraat / Juan Grisstraat.

Om tussendoor even op te warmen, is er snert en warme chocolademelk aanwezig en kun je warmte zoeken bij de vuurkorf. Ook wordt er deze dag gezellige muziek gedraaid.

De entree is gratis, wanneer je geen eigen schaatsen hebt kun je deze gratis lenen op locatie.


Oud en nieuw taart winnen? Klik hier voor meer informatie »

Categorie:
Entertainment
Max Joling

Ik ben 22 jaar en sinds 2013 werkzaam bij Almere Nieuws als eindredacteur, presentator en columnist.Daarnaast vlog ik en schrijf ik boeken. Je kunt me ook volgen op social media via de icoontjes in dit blokje. :-)

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.