Kringloopwinkel RataPlan opent donderdag in Almere Haven - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 11 Jan 2017 om 14:38 uur - Laatste update: 11 Jan 2017 om 14:38 uur
reacties

Kringloopwinkel RataPlan opent donderdag in Almere Haven

Geschreven door (volgen?)
speelgoedafdeling

Komende donderdag opent aan de Steiger in Almere Haven een nieuwe kringloopwinkel. RataPlan is een moderne kringloopwinkel waar medewerkers en vrijwilligers al wekenlang druk aan het verbouwen zijn.

Het resultaat is dat de voormalige kringloopwinkel van de Kringloopfabriek is omgetoverd tot een RataPlan 2.0. Zij bieden een compleet assortiment van kleding, boeken, kleingoed en meubels. Ook horeca zal niet ontbreken zodat de klant tijdens het winkelen een heerlijk kopje koffie met een stukje taart kan nuttigen.

Verder is er veel ruimte voor presentatie van verschillende artikelen zodat klanten leuke ideeën kunnen opdoen.

Verrassend en vernieuwend

Kringloopwinkels zijn tegenwoordig hartstikke hip, zo blijkt ook in Almere. Bedrijfsleider Caroline van den Broek vertelt: “Tijdens de uitverkoop die in november 2016 plaatsvond heeft RataPlan, in de voormalige kringloopwinkel van de kringloopfabriek, de voorraden binnen drie weken volledig uitverkocht. Dit ging veel sneller dan verwacht.

De stijl van de winkel kenmerkt zich door eenvoud, zo is het interieur gemaakt van gerecyclede materialen en pallets. Ook is er een fietsenafdeling met fietsenmaker en zullen er voorwerpen uit de kringloopwinkel worden gepresenteerd die zijn opgepimpt. Klanten van de winkel kunnen zich opgeven voor workshops waarin zij leren hoe ze van oude spullen mooie eigentijdse spullen kunnen maken.

Daarnaast zal er worden samengewerkt met verschillende instanties waaronder gemeente, onderwijsinstellingen, waarmee een prachtige win-win kan worden gecreëerd. “Het is de bedoeling dat we een winkel neerzetten waar onze klanten en ons personeel vrolijk van wordt“, aldus Van den Broek.

Recyclingkunst

Met spullen gevonden in kringloopwinkels kan er mooie kunst worden gemaakt: dit zal te zien zijn in wisselende exposities in de kringloopwinkel. Te beginnen met beeldend kunstenares Adriana Nichting.

Zij wil iets unieks maken dat ook herkenbaar is. Het streven is verwondering op te roepen. Bij verkoop van deze kunst zal een deel van de opbrengst geschonken worden aan de voedselbank in Almere“, vertelt Van den Broek.

Kunstenaars uit Almere en omgeving die bij RataPlan willen exposeren kunnen zich aanmelden via [email protected].

Over RataPlan

Stichting RataPlan heeft als missie kansen bieden voor mens en milieu met als doelstelling werk bieden aan de mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. De verwachting is dat de vestiging in Almere uiteindelijk aan meer dan 20 mensen uit verschillende doelgroepen een betaalde baan gaat bieden.

Daarnaast spelen vrijwilligers een belangrijke rol en biedt RataPlan werkervaringsplaatsen. Ook probeert RataPlan hergebruik te bevorderen. Een gemiddelde RataPlan winkel kan 1 miljoen kilo aan producten verwerken en zorgen voor een recyclingpercentage van 86%. De CO2 besparing die hiermee gerealiseerd wordt is vergelijkbaar met het gemiddeld energieverbruik van 250 huishoudens.

Officiële opening

Omdat RataPlan dol is op feestelijke aangelegenheden doen zij de opening in februari nog eens dunnetjes over. De datum zal onder andere op de website van RataPlan worden aangekondigd.

Foto: woonkamerpresentatie bij RataPlan in Almere

Foto: woonkamerpresentatie bij RataPlan in AlmereMax Joling

Sinds 2013 schrijf ik artikelen en columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik overige video's en foto's. Je kunt me via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.