Leerlingen van Trinitas Gymnasium halen 5000 euro op met hindernisbaan - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 25 Jan 2017 om 15:13 uur - Laatste update: 25 Jan 2017 om 15:13 uur
reacties

Leerlingen van Trinitas Gymnasium halen 5000 euro op met hindernisbaan

Geschreven door (volgen?)
Foto hindernisbaan

Leerlingen van het Trinitas Gymnasium hebben dinsdag meer dan 5000 euro opgehaald tijdens een sponsorloop op het schoolplein.

Op het grote plein voor de school verrees in dichte mist een grote opblaasbare hindernisbaan. Alhoewel er door de gladheid twijfel ontstond of er wel gestart kon worden, bleek al snel dat de gladheid geen spelbreker bleek te zijn.

Gedurende de hele dag liepen de leerlingen hun gesponsorde rondjes op de baan. In de grote pauze deden er ook een aantal medewerkers inclusief de rector van de school mee aan de sponsorloop.

Project

De opbrengst gaat naar een onderwijsproject in Afrika. Het project met de naam ‘Going Global‘ betrekt de leerlingen van Trinitas Gymnasium bij hun leeftijdsgenoten in Afrika. Van elke school die meedoet gaat één leerling op reis naar een ontwikkelingsland waarna de leerling zichzelf ambassadeur van het project mag noemen.

Dit jaar staan er een aantal plattelandsscholen in Malawi centraal in het project van Trinitas Gymnasium.

Als kinderen goed onderwijs krijgen en langer naar school gaan, is de kans groter dat deze kinderen een succesvolle bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van Malawi“, vertelt Merijn Sprenger namens de school.

Volgens Sprenger is de opbrengst van de sponsorloop boven alle verwachtingen uitgekomen.

Categorie:
Overige
Max Joling

Sinds 2013 schrijf ik artikelen en columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik overige video's en foto's. Je kunt me via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.