PVV stelt vragen over extra subsidie voor Inspiratie Inc. - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 26 Jan 2017 om 17:01 uur - Laatste update: 26 Jan 2017 om 17:01 uur
reacties

PVV stelt vragen over extra subsidie voor Inspiratie Inc.

Geschreven door (volgen?)
img_1864

De PVV in Almere heeft donderdag schriftelijke vragen gesteld aan het college over een extra subsidie van 300.000 euro voor stichting Inspiratie Inc.

Inspiratie Inc, een stichting die zich onder andere inzet voor migranten op het gebied van participatie, integratie, dag- en vrijetijdsbesteding, wil met de extra subsidie een aantal duurzame units bouwen ter vervanging van de locatie in het taalcentrum aan het Fanny Blankers Koen Park.

De units worden gebruikt voor het vestigen van een nieuw cultureel buurthuis wat zich richt op integratie, participatie en ondersteuning van migranten.

Schriftelijke vragen

De PVV wil van het college weten hoeveel units er gebouwd zullen worden en wat de kostprijs van deze units zal zijn.

Ook wil de partij weten op welke wijze de activiteiten die plaats moeten vinden in de units een maatschappelijke bijdrage leveren en vraagt de partij zich af waarom de units betaald moeten worden van belastinggeld met als doel de bevolking kennis te laten maken met de culturele achtergronden van diegenen aan wie de stichting ondersteuning biedt.

Directieleden

Uit een jaarverslag van de stichting blijkt dat de directieleden in 2015 geen vergoeding voor hun verrichte werkzaamheden hebben ontvangen, maar in 2016 wel.

De PVV wil graag weten hoe hoog deze vergoeding is geweest en of het college kan garanderen dat de extra subsidie van 300.000 euro geen deel uit gaat maken van de vergoedingen voor de directieleden.

De partij is dan ook benieuwd of hier aan voorwaarden zijn gesteld in de subsidieverstrekking.

Jaarrekening

Uit de jaarrekening blijkt dat de stichting in 2015 een positief resultaat van meer dan 100.000 euro overhield. De extra bedragen naast de subsidie door de gemeente, komen voort uit externe fondsen en financiers.

De stichting kreeg in 2015 een subsidie van 32.500 euro en hield datzelfde jaar 100.000 euro over waardoor de partij van het college wil weten hoe zij daar over denken en of de stichting zelf ook een bijdrage levert aan het bouwen van de units.

Volgens het college is het de bedoeling dat de nieuwe units in het komende voorjaar zullen worden geopend.

Max Joling

Sinds 2013 schrijf ik artikelen en columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik overige video's en foto's. Je kunt me via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.