Agent mishandeld in Almere Buiten - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 29 Jan 2017 om 11:18 uur - Laatste update: 29 Jan 2017 om 11:18 uur
reacties

Agent mishandeld in Almere Buiten

Geschreven door (volgen?)
img_9862

Een politieagent is zaterdagavond tijdens een achtervolging meerdere malen mishandeld, de politie zoekt getuigen van het incident.

Rond 19:45 uur zag een agent twee mannen op een brommer rijden: opvallend was dat de brommer geen kentekenplaat had waarop de agent besloot het tweetal te controleren. Echter maakten zij zich bij het zien van het stopteken uit de voeten.

Achtervolging

Er ontstond een achtervolging over de Laan der VOC waarbij de bestuurder ten val kwam. Op het moment dat de agent hem wilde aanhouden, lukte het de bestuurder zijn brommer weer te pakken en te gaan rijden.

Hierdoor is de agent die de bestuurder nog beet had meegesleurd. Iets verderop kwamen de bestuurder en agent weer ten val met de brommer. Met alle macht probeerde de bestuurder zich los te rukken uit de greep van de agent.

Hierop begon de bijrijder de agent aan te vallen door de slaan, trekken en duwen. Het lukte de bestuurder wederom de brommer weer van de grond te pakken en weg te rijden. De agent trok zich los van de bijrijder en ging hierop rennend achter de bestuurder op de brommer aan.

Ongeveer 10 meter verderop botste de bestuurder met zijn brommer tegen een auto op de rijbaan. Hierop kon de agent opnieuw de bestuurder beet pakken. De bestuurder en de bijrijder hebben vervolgens de agent belaagd en aangevallen.

Aanhouding

De agent was hierdoor voor zijn veiligheid genoodzaakt afstand te creëren waarop de bestuurder kans zag de brommer te pakken en weg te rijden. Omstander hebben nog geprobeerd de bestuurder te stoppen.

De bijrijder is vervolgens met enig verzet aangehouden.

Getuigenoproep

De politie is op zoek naar getuigen van het incident, zij kunnen zich melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Categorie:
112
Max Joling

Sinds 2013 schrijf ik artikelen en columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik overige video's en foto's. Je kunt me via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.