PvdA wil plan van aanpak voor armoede onder kinderen - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 31 Jan 2017 om 17:09 uur - Laatste update: 31 Jan 2017 om 18:12 uur
reacties

PvdA wil plan van aanpak voor armoede onder kinderen

Geschreven door (volgen?)
img_1864

De PvdA wil een plan van aanpak voor armoede onder kinderen in Almere en heeft daarover schriftelijke vragen gesteld aan het college.

Op Prinsjesdag werd bekend dat het kabinet vanaf dit jaar structureel jaarlijks 100 miljoen euro extra, waarvan 85 miljoen euro voor de gemeenten, uitgeeft om armoede onder kinderen te bestrijden.

Dat is goed nieuws aangezien een groot aantal kinderen in Almere dagelijks wordt geconfronteerd met armoede. Zij kunnen niet volwaardig meedoen“, aldus Jerzy Soetekouw namens de PvdA.

De PvdA vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen, zich kan ontwikkelen en perspectief heeft op een fatsoenlijk bestaan.

1 op 6

In Almere groeit 1 op de 6 kinderen op in armoede, wat de PvdA een schokkend cijfer vindt: “Voor de PvdA is het belangrijk dat elk kind kan sporten, gezond eet, mee kan gaan op schoolreisje en mogelijkheden heeft op extra huiswerk- en onderwijsbegeleiding”, vertelt Soetekouw.

De PvdA is van mening dat het extra bedrag dat via het gemeentefonds beschikbaar wordt gesteld, benut moet worden om de armoede onder kinderen tegen te gaan.

Om het geld zo snel en doelmatig mogelijk in te zetten, ziet de partij daarom het liefst een plan van aanpak van het college.

Max Joling

Sinds 2013 schrijf ik artikelen en columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik overige video's en foto's. Je kunt me via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.