Gezondheidscentra in Almere krijgen zonnepanelen en ledverlichting - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 20 Feb 2017 om 10:48 uur - Laatste update: 20 Feb 2017 om 10:48 uur
reacties

Gezondheidscentra in Almere krijgen zonnepanelen en ledverlichting

Geschreven door (volgen?)
zorggroep_almere

Alle gezondheidscentra’s in Almere zullen worden voorzien van zonnepanelen en ledverlichting. Dat meldt Zorggroep Almere.

“Zorggroep Almere voelt zich verantwoordelijk voor een duurzame gezondheidszorg waarin mens- en milieu zich in een goede balans tot elkaar verhouden. Dit vraagt van ons dat we onze verantwoordelijkheid nemen op het gebied van duurzaamheid”, aldus een woordvoerder.

Besparen

Het toepassen van ledverlichting draagt volgens Zorggroep Almere naar verwachting flink bij aan een netto elektriciteitsbesparing per locatie van 35 tot 40 procent.

De zonnepanelen zullen worden geplaatst door een externe energiecoöperatie waar Zorggroep Almere vervolgens groene stroom van zal afnemen, tegen hetzelfde tarief als waarvoor er nu stroom wordt geleverd.

Inmiddels zijn de twee gezondheidscentra’s De Bouwmeester en De Binder in Almere Buiten reeds voorzien van ledverlichting.

Max Joling

Sinds 2013 schrijf ik artikelen en columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik overige video's en foto's. Je kunt me via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.