D66 met de bus op campagne door Almere Poort - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 08 Mrt 2017 om 14:37 uur - Laatste update: 08 Mrt 2017 om 14:37 uur
reacties

D66 met de bus op campagne door Almere Poort

Geschreven door (volgen?)
Foto: D66

Foto: D66

Komende donderdag brengen Paul van Meenen en Jan Paternotte, beiden kandidaat-Kamerleden voor D66 een werkbezoek aan het Integraal Kind Centrum (IKC) De Ruimte in Almere Poort.

Zij zullen het stadsdeel bezoeken met de landelijke campagnebus, ook zal huidig gemeenteraadslid Martine van Bemmel aanwezig zijn bij het werkbezoek en worden zij ondersteund door een campagneteam van de partij.

Werkbezoek

Het werkbezoek staat donderdag in het teken van twee thema’s: IKC’s in Almere en de Flevocampus.

De Almeerse IKC’s genieten nationale bekendheid en zijn letterlijk en figuurlijk schoolvoorbeelden van de intensieve samenwerking tussen opvang, peuterspeelzaalwerk, basisschool, naschoolse activiteiten, wijkteam en buurtwerk“, aldus Sven van der Burg (campagnecoördinator D66).

D66-wethouder René Peeters is de gastheer die het gezelschap zal rondleiden in de stad en zal vertellen over het succesvolle Almeerse Jonge Kind-beleid.

Flevocampus

Het tweede thema dat door middel van een presentatie zal worden toegelicht is de Flevocampus: een uniek meerjarig academisch- en onderzoeksproject in Almere.

De komende jaren wordt er 26 miljoen euro geïnvesteerd in de Flevocampus, het wetenschappelijk instituut voor Almere dat eerder dit jaar werd geopend.

Flevocampus is in het kort een wetenschappelijke praktijkwerkplaats die studenten, onderzoekers en ondernemers verbindt en faciliteert om samen te werken aan innovaties op het voedselvraagstuk. Zo is het onderzoek doen naar Agrofood één van de door het Rijk aangewezen topsectoren.

Het werkbezoek staat gepland van 14.30 tot 16.00 uur.

Max Joling

Sinds 2013 schrijf ik artikelen en columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik overige video's en foto's. Je kunt me via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.