"Camping Waterhout verhuist mogelijk naar Schateiland" - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 09 Mrt 2017 om 17:51 uur - Laatste update: 09 Mrt 2017 om 17:51 uur
reacties

“Camping Waterhout verhuist mogelijk naar Schateiland”

Geschreven door (volgen?)
Foto: Camping Waterhout

Foto: Camping Waterhout

Camping Waterhout en gemeente Almere gaan de mogelijkheid onderzoeken om de camping te verhuizen naar het Schateiland.

Deze locatie aan de Noorderplassen is volgens familie Fokkens van Waterhout een mooie, nieuwe plek: “Het voldoet aan de wensen die wij voor de camping hebben. Er komt geen bebouwing, want het ligt tegen een prachtig natuurgebied aan, direct aan het water.”

Floriadeterrein

De huidige camping ligt op het toekomstige terrein van de Floriade. Remko Schnieders, programmadirecteur van de Floriade is tevreden over de tot nu toe gevoerde gesprekken met Waterhout: “We hebben een open gesprek gevoerd over verschillende mogelijke nieuwe locaties in Almere. Er waren vijf locaties uitgezocht door bureau Facet en daar bleven er twee van over. Het gesprek verliep zeer constructief en we denken momenteel allebei dat een verhuizing naar het Schateiland de beste oplossing is. Dat gaan we zo snel mogelijk onderzoeken.

Bij het onderzoek zal onder meer gekeken worden naar de mogelijkheden voor de camping, de wensen van de familie Fokkens en de wensen van de gemeente.

De locatie Haven is ook besproken. Volgens de familie Fokkens is het een mooie locatie, maar zijn er toch wat bezwaren: “We zien daar te veel problemen en geen zekerheid voor de toekomst. We denken daarbij aan de geplande buitendijkse woningbouw en mogelijke blauwalg.

Het Weerwatereiland / Vogeleiland is als verhuislocatie niet meer in beeld.

Volgend jaar

Familie Fokkens beaamt verder de goede sfeer van de gesprekken: “Er moet nog verder gepraat worden over de voorwaarden rond de verhuizing, maar we gaan er van uit daar uit te komen. Als dat het geval is, kunnen we volgend jaar naadloos op de nieuwe plek  op het Schateiland verder gaan. En dan gaan we er nu een fantastisch laatste seizoen op onze huidige locatie van maken.

Als de camping verhuist zal het terrein daarvan worden gebruikt voor de Floriade in 2022.

Max Joling

Sinds 2013 schrijf ik artikelen en columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik overige video's en foto's. Je kunt me via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.