Nationale Museumweek bij Veiligheidsmuseum PIT - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 10 Mrt 2017 om 13:02 uur - Laatste update: 10 Mrt 2017 om 13:02 uur
reacties

Nationale Museumweek bij Veiligheidsmuseum PIT

Geschreven door (volgen?)
001

Ontdek tijdens de Nationale Museumweek van 3 tot en met 9 april bij Veiligheidsmuseum PIT het échte goud: de historische brandblusboot Jan van der Heyde II.

Vanaf de speciale week krijgt de blusboot een vaste plek aan de pier bij Veiligheidsmuseum PIT.

Blusboot Jan van der Heyde II

De historische brandblusboot van de Amsterdamse Brandweer is genoemd naar generaal-brandmeester Jan van der Heijden. De blusboot Jan van der Heyde II (1929) is zo stevig gebouwd dat hij sterk ijs kan breken en het hele jaar in actie kan komen.

Wist je dat deze brandblusboot ook te zien is in de James Bond film Diamonds are Forever uit 1971?

Ga aan boord van de Jan!

Tijdens de museumweek kun je van van 13.00 tot 15.00 uur aan boord gaan van de blusboot Jan van der Heyde II bij Veiligheidsmuseum PIT. Buiten deze uren kan je de boot bekijken met de nieuwe kijkwijzer van PIT.

Schatkaart voor museumkids

Veiligheidsmuseum PIT is een ‘kidsproof’ museum. Hierdoor is er voor de allerjongste museumbezoeker ook veel te beleven. Voor hen ligt er tijdens de Nationale Museumweek een echte schatkaart met pronkstukken klaar, met grappige spelletjes en een wedstrijd.

Als kinderen hun eigen versie van het pronkstuk tekenen, schilderen of plakken maken ze kans op een bijzondere dag naar het museum met de hele klas!

Over de Nationale Museumweek

De Nationale Museumweek is een initiatief van de Museumvereniging, dé brancheorganisatie voor musea in Nederland.

De vereniging wil zo veel mogelijk Nederlanders kennis laten maken met prachtige museumcollecties, met ons aller museumschatten: ons échte goud! Het beoogde resultaat is meer waardering voor museale collectie bij het grote publiek.

Categorie:
Entertainment
Max Joling

Sinds 2013 schrijf ik artikelen en columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik overige video's en foto's. Je kunt me via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.