Kinkhoestvaccinatie voor zwangere vrouwen bij GGD Flevoland - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 19 Apr 2017 om 12:08 uur - Laatste update: 19 Apr 2017 om 12:08 uur
reacties

Kinkhoestvaccinatie voor zwangere vrouwen bij GGD Flevoland

Geschreven door (volgen?)
image001

De afgelopen jaren komt kinkhoest steeds vaker voor. Kinkhoest is een besmettelijke ziekte van de luchtwegen die vooral gevaarlijk is voor baby’s die niet of onvolledig zijn ingeënt. De kinkhoestbacterie veroorzaakt hevige hoestklachten die maanden kunnen aanhouden.

Alle kinderen krijgen in Nederland na ongeveer 2 maanden hun eerste kinkhoestvaccinatie aangeboden. Zwangere vrouwen kunnen tussen de 28 en 38 weken van de zwangerschap zelf een vaccinatie tegen kinkhoest krijgen.

Wanneer een zwangere vrouw gevaccineerd is tegen kinkhoest, is de baby vanaf de geboorte al beschermd tegen kinkhoest. Op deze manier worden baby’s beter beschermd tot ze oud genoeg zijn om zelf volledig gevaccineerd te worden.

Vaccinatie tegen kinkhoest bij GGD Flevoland

GGD Flevoland biedt zwangere vrouwen de mogelijkheid om zich te laten vaccineren tegen kinkhoest. De kosten van de vaccinatie (30 euro) zijn voor eigen rekening. De GGD brengt hiervoor geen consult in rekening.

Voor het maken van een afspraak voor vaccinatie dient er contact opgenomen te worden met GGD Flevoland op telefoonnummer 088 0029910.

Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto's en video's. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.