Politie waarschuwt voor nieuw soort babbeltruc - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 05 Apr 2017 om 13:45 uur - Laatste update: 05 Apr 2017 om 14:48 uur
reacties

Politie waarschuwt voor nieuw soort babbeltruc

Geschreven door (volgen?)
Foto: ABN Amro

Foto: ABN Amro

De politie in Almere waarschuwt voor een nieuw soort babbeltruc, nadat er twee meldingen zijn binnengekomen over een poging tot oplichting.

Eén van de incidenten vond plaats op 13 maart, toen er bij het slachtoffer twee personen aan de deur kwamen die zich voordeden als medewerkers van PostNL en haar vervolgens een pakketje aanboden. Omdat de vrouw ook daadwerkelijk een pakketje verwachtte en de gegevens op het pakketje overeenkwamen met haar gegevens, nam zij het pakketje aan.

Wel moest de vrouw eerst nog zogenoemde portokosten van twee euro betalen wat enkel via pin voldaan kon worden, en deed dat dan ook.

Vervalste pinpas

Tijdens het pinnen gaf één van de nep-bezorgers aan dat er een storing bleek te zijn en namen daarom het pakketje weer mee, zij zouden die middag nog terugkomen maar dat is niet gebeurd.

Later bleek er een groot bedrag van de rekening van het slachtoffer te zijn gepind en dat de vrouw een valse pinpas terug had gekregen nadat de pin-transactie mislukt was.

Categorie:
112
Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto's en video's. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.