Fractievoorzitters door Weerwind geïnformeerd over privésituatie na verhaal op internet - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 21 apr 2017 om 15:06 uur - Laatste update: 21 apr 2017 om 15:06 uur

Fractievoorzitters door Weerwind geïnformeerd over privésituatie na verhaal op internet

Geschreven door (volgen?)

Foto: Almere Nieuws

Fractievoorzitters binnen de Almeerse gemeenteraad zijn donderdagavond tijdens een extra vergadering achter gesloten deuren bijgepraat over de privésituatie van burgemeester Weerwind.

Aanleiding was een verhaal op internet gepubliceerd door een inwoner van Almere waarin verteld werd dat de burgemeester een relatie zou hebben gehad met zijn 40-jarige onderbuurvrouw die zwanger van hem was geworden. Inmiddels heeft de burgemeester een nieuwe vriendin.

Buiten het feit dat dit een privésituatie betreft, vond de burgemeester het wel nodig om hierover de fractievoorzitters te informeren en daarbij het verhaal te bevestigen.

Achtergrond

Volgens de schrijver van het bericht was het doel van bericht om te laten zien dat de burgervader nu niet meer van onbesproken gedrag zou zijn, wat een vereiste was voor de kandidaat tijdens de sollicitatieprocedure.

Ik ben van mening dat een burgemeester die zijn huishouden niet op orde heeft, nooit een gemeente op orde kan stellen. Dit zegt iets over zijn mentaliteit, dit kun je niet maken”, aldus de schrijver van het bericht.

Ook werden er een aantal tweets op Twitter geplaatst door de schrijver met de vraag wat zijn volgers dachten wat er zou gebeuren met de burgemeester: aanblijven, zelf vertrekken of ontslagen worden.

Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto's en video's. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.