Almeerder (60) heeft met spoed hartoperatie nodig maar zit vast in gevangenis Iran - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 01 Mei 2017 om 19:51 uur - Laatste update: 01 Mei 2017 om 19:51 uur
reacties

Almeerder (60) heeft met spoed hartoperatie nodig maar zit vast in gevangenis Iran

Geschreven door (volgen?)
Copyright_-_center_for_human_rights_in_Iran

De 60-jarige Sabri Hassanpour uit Almere heeft met spoed een hartoperatie nodig, maar zit momenteel om onduidelijke redenen vast in een Iraanse gevangenis.

De Almeerder heeft met spoed een hartoperatie nodig, wat momenteel niet mogelijk is. In november kreeg de man een hartstilstand en verliest daardoor regelmatig zijn bewustzijn. Ook heeft hij constant een pijn op de borst.

Omdat Hassanpour voor de operatie moet betalen, kan hij momenteel niet geopereerd worden omdat betalen vanuit de gevangenis niet mogelijk is.

Onduidelijke reden

Hassanpour heeft een Nederlands en Iraans paspoort. Sinds april vorig jaar zit hij vast, mogelijk omdat hij kritiek uitte op de Iraanse autoriteiten en opriep tot politieke verandering in zijn vaderland.

Via Amnesty wordt opgeroepen om een brief te schrijven aan de Iraanse ambassade in Den Haag. Een brief is uit te printen via het kant en klare systeem van Amnesty.

Categorie:
112
Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto's en video's. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.