Burenterreur in Almere Haven: "Nog steeds overlast, zelfs tijdens dodenherdenking" - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 09 Mei 2017 om 14:27 uur - Laatste update: 09 Mei 2017 om 14:30 uur
reacties

Burenterreur in Almere Haven: “Nog steeds overlast, zelfs tijdens dodenherdenking”

Geschreven door (volgen?)
Foto: aangeleverd

Foto: aangeleverd

Havenaar Yvonne van Merkesteijn ondervindt nog steeds overlast van haar buren in Almere Haven. Daar waar woningcorporatie De Alliantie en de gemeente op 7 april mededeelden de zaak onder de aandacht te hebben, lijkt er nog niet veel veranderd te zijn.

Volgens de Havenaar gaat de overlast in vorm van treiteren door haar onderbuurvrouw nog steeds door: “Zo werd er tijdens dodenherdenking harde muziek gedraaid waarbij ook het bass-volume even open werd gezet. Met de muziek werd vervolgens luidkeels meegezongen“, vertelt Yvonne.

Oplossing

Yvonne heeft zeker nog hoop op een oplossing in de toekomst, alhoewel zij er niet meer in gelooft dat de overlast uit zichzelf zal stoppen.

Ik heb zeker nog hoop dat er een goede oplossing komt om deze overlast te stoppen. Het liefst zie ik dat er een andere passende woonruimte voor mij beschikbaar komt, gezien andere mogelijkheden in mijn ogen niet werken. Ik sta nu zeven jaar ingeschreven bij WoningNet en hoop dat het wellicht eindelijk er eens van gaat komen“, vertelt Yvonne.

Volgens Yvonne staat De Alliantie hier echter niet open voor: “Ik heb bovengenoemd ook al voorgesteld bij De Alliantie maar zij wijzen elk verzoek af met als reden dat mijn buurvrouw aan heeft gegeven ‘ook wel eens’ last te hebben van mij.

In weken tijd is er naar Van Merkesteijn nog niet gereageerd: “ik krijg enkel e-mails terug over dat mijn berichten worden doorgestuurd naar de juiste persoon binnen De Alliantie en daar blijft het bij.

Buurtbemiddeling

De gemeente heeft een aantal dagen nadat zij vertelden de zaak onder de aandacht te hebben, contact opgenomen met Yvonne waarin werd gevraagd of zij nog één keer open stond voor een gesprek met haar onderbuurvrouw: “Ik heb aangegeven dat ik daar weinig tot geen vertrouwen in heb omdat ik dat zelf de afgelopen 6 jaar al meerdere keren heb geprobeerd.

Toch heeft Yvonne ingestemd met de laatste poging om het conflict op te lossen via buurtbemiddeling: “Omdat ik mijn goede wil toch wil tonen heb ik hier mee ingestemd op voorwaarde dat alle betrokkenen inclusief De Alliantie, wijkagent en de gemeente hierbij aanwezig zouden zijn.

De Havenaar wacht inmiddels nog steeds op de terugkoppeling van de gemeente om het gesprek tussen alle partijen te laten plaatsvinden.

De Alliantie heeft laten weten niet te kunnen reageren wegens de privacywetgeving waarbij er geen zaken onder individuele huurders kan worden besproken.

Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto's en video's. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.