Ruzie tussen ijsboeren in Almere Buiten over handhaven regels door gemeente - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 15 Mei 2017 om 13:23 uur - Laatste update: 15 Mei 2017 om 13:23 uur
reacties

Ruzie tussen ijsboeren in Almere Buiten over handhaven regels door gemeente

Geschreven door (volgen?)
IMG_1836

Sinds drie weken is er een nieuw IJssalon geopend aan het Philadelphiapad in Almere Buiten: Rino’s Gelato. Echter is de uitbater van de nieuwe IJssalon niet blij doordat de uitbater van Paul’s IJs, even verderop in het centrum, haar volgens eigen zeggen op allerlei manieren zou tegenwerken.

Nu we drie weken open zijn had ik blij en gelukkig moeten zijn, maar dat ben ik niet“, vertelt eigenaresse Karin van den Houten.

Volgens de eigenaresse van Rino’s Gelato die in de winter samen met haar man oliebollen verkoopt op dezelfde locatie, zou de ijsboer even verderop in het centrum haar om onduidelijke redenen hoe dan ook weg willen hebben.

Volgens Van den Houten hebben zij in de winter juist geen problemen doordat de twee ondernemers beiden oliebollen verkopen en vraagt zich om die reden af waarom dat in de zomer niet lukt met het verkopen van ijs.

Handhaving

Vorige week maandag kreeg Van den Houten bezoek van handhaving die mededeelde dat er beklag zou zijn gedaan bij de gemeente over een regel dat een kraam aan het einde van elke dag zou moeten worden weggehaald.

De medewerker van handhaving vertelde dat de regel nu niet wordt gehandhaafd door de gemeente omdat er eigenlijk niemand moeilijk over doet. Omdat er nu wél iemand op tegen is, is de gemeente van plan om de regel wel te gaan handhaven in heel Almere“, vertelt Van den Houten.

“Regels moeten worden gehandhaafd”

Paul Homan, uitbater van Pauls IJs bevestigt dat hij en een aantal andere belanghebbenden inzage hebben gehad in stukken omtrent de vergunning: “Naar ons inzicht is de vergunning aan Rino’s Gelato onjuist verleend wat na inzage in de stukken ook het geval blijkt te zijn.

Volgens Homan zouden alle regels en wetten in Nederland nageleefd moeten worden.

Reactie gemeente

De gemeente laat in een reactie weten dat zij een handhavingsverzoek hebben binnengekregen en op basis daarvan een handhaver naar Gino’s Gelato hebben gestuurd.

De gemeente Almere behandelt meldingen en handhavingsverzoeken uit de stad die we ontvangen, dit is in het handhavingsbeleid opgenomen“, aldus Simone Mahn namens de gemeente.

Inmiddels is het handhavingsverzoek over Rino’s Gelato in behandeling, binnen acht weken zal de gemeente daarover een besluit nemen.

Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto's en video's. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.