Tekort van bijna 3 miljoen euro bij Almeerse Scholen Groep - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 10 Mei 2017 om 11:13 uur - Laatste update: 10 Mei 2017 om 11:13 uur
reacties

Tekort van bijna 3 miljoen euro bij Almeerse Scholen Groep

Geschreven door (volgen?)
logo_asg

De Almeerse Scholen Groep (ASG) heeft het jaar 2016 afgesloten met een tekort van in totaal 2.965.700 euro. Dat schrijft het college van B&W aan de gemeenteraad.

Dit is een forse afwijking van het oorspronkelijk begrote tekort van 216.000 euro“, aldus het college.

Volgens het college is het tekort ontstaan door personeelsformatie in relatie tot leerlingenaantal, huisvestigingskosten, leegstaande lokalen en bekostiging van daadwerkelijke leerlingaantallen.

Gesprek

Inmiddels is er een gesprek gevoerd tussen de wethouder en de ASG: “Wij hebben hierdoor het beeld gekregen dat het bestuur van de ASG zich goed inzicht heeft verschaft in de onderliggende oorzaken en de mogelijke oplossingen.

Nieuw verlies voorkomen

Volgens het college kan de overschrijding van het tekort ten laste worden gebracht van het eigen vermogen waardoor de continuïteit van de ASG niet direct in gevaar komt.

Om een nieuw verlies dit jaar te voorkomen, heet het college maatregelen genomen en een nieuwe begrotingsstructuur opgezet.

Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto's en video's. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.