Verdachten mishandeling buurtpreventieteam al sinds november in beeld - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 07 Jun 2017 om 15:27 uur - Laatste update: 07 Jun 2017 om 15:27 uur
reacties

Verdachten mishandeling buurtpreventieteam al sinds november in beeld

Geschreven door (volgen?)
Scr100520171

De verdachten van de mishandeling van het buurtpreventieteam in Muziekwijk op 12 mei, waren al sinds november in beeld. Dat antwoordt het college op schriftelijke vragen van de PvdA.

Volgens het college zijn sinds november in totaal 46 feiten van overlast geregistreerd waar de groep verantwoordelijk voor is.

Sindsdien heeft de politie 46 feiten van overlast geregistreerd. Naar aanleiding hiervan is er verhoogde inzet door politie en jeugdboa’s. Ook vinden huisbezoeken plaats waarin jeugdagent en jeugdboa de ouders van betrokkenen aanspreken op hun verantwoordelijkheid“, aldus het college.

Volgens het college staan politie en gemeente ook in contact met betrokken buurtbewoners waardoor er snel kan worden opgetreden, zoals in mei het geval was.

Aanhoudingen

In totaal zijn er zes jeugdige verdachten aangehouden voor de mishandeling. Burgemeester Weerwind heeft na de mishandeling een bezoek gebracht aan de betrokken vrijwilligers van het buurtpreventieteam wat zeer gewaardeerd werd.

Ook is het incident geëvalueerd waarvan de uitkomsten met andere buurtpreventieteams in de stad zal worden gedeeld.

Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto's en video's. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.