Speciaal spreekuur voor sekswerkers in Almere - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 07 Jun 2017 om 16:10 uur - Laatste update: 07 Jun 2017 om 16:10 uur
reacties

Speciaal spreekuur voor sekswerkers in Almere

Geschreven door (volgen?)
Screenshot_28

Zorggroep Almere en GGD Flevoland houden vanaf 12 juni gezamenlijk een speciaal spreekuur voor sekswerkers. De doelgroep bestaat uit vrouwen en mannen die als sekswerker hun diensten aanbieden.

Het is voor de twee bovengenoemde organisaties voor het eerst dat zij een dergelijk spreekuur instellen.

Anoniem vanuit huis

De doelgroep die Zorggroep en GGD Flevoland willen bereiken werkt vaak vanuit huis en biedt daar seksuele diensten aan tegen betaling. “Sekswerkers staan bloot aan gezondheidsrisico’s en bevinden zich in de anonimiteit“, vertelt Sven van der Burg namens GGD Flevoland.

Volgens Van der Burg zijn sekswerkers lastig in beeld te brengen doordat zij anoniem hun werk doen: “Zorggroep Almere en de GGD vinden het belangrijk om deze relatief onbekende groep te voorzien van medische en gezondheidsadviezen.

Belangrijk thema

Volgens Charlie van der Weijden, arts bij GGD Flevoland is het bevorderen van seksuele gezondheid en voorlichting geven over veilige seks een belangrijk thema: “We willen er ook zijn voor de anonieme groep sekswerkers en hen laten weten dat zij bij ons terecht kunnen met vragen.”

Tijdens het spreekuur kunnen sekswerkers terecht voor een soa-onderzoek en krijgen zij advies bij vragen over gezondheid en preventie maar ook over financiën, agressie tijdens de uitoefening van het werk of hoe je uit dit werk stapt.

“Het gaat ons om de gezondheid te bevorderen en de weerbaarheid te vergroten”, zegt Ingrid Riechelmann, maatschappelijk werker bij Zorggroep Almere.

Gratis en anoniem

Het spreekuur is iedere tweede maandag van de maand bij de GGD (locatie Boomgaardweg 4 in Almere). Het eerste spreekuur is op maandag 12 juni van 09.00 tot 12.00 uur. Het spreekuur is gratis en anoniem.

Sekswerkers kunnen via de website een afspraak maken of bellen met 088-0029910. Het is ook mogelijk om zonder een afspraak binnen te lopen.

Categorie:
Overige · Zakelijk
Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto's en video's. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.