Directeur Columbusschool over schoolkamp: "meer dan alleen halalvlees" - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 08 Jun 2017 om 18:20 uur - Laatste update: 08 Jun 2017 om 18:20 uur
reacties

Directeur Columbusschool over schoolkamp: “meer dan alleen halalvlees”

Geschreven door (volgen?)
img_1864

Tijdens het schoolkamp voor leerlingen van de Columbusschool in Almere Poort vorige maand, was voor leerlingen meer aanbod dan alleen halalvlees en vegetarische maaltijden. Zo blijkt uit een e-mail die na ophef aan ouders is verstuurd.

Voorafgaand aan het schoolkamp is er een informatieboekje meegeven aan ouders dat er tijdens het schoolkamp met het thema ‘Ik hou van Holland’ rekening werd gehouden ‘met ieders dieetwensen’ en daarom halalvlees aanbood. Wanneer leerlingen dat niet wilden, konden zij ook voor een vegetarische maaltijd kiezen.

Onhandig gecommuniceerd

Helaas hebben we  in ons boekje van dit jaar wat onhandig gecommuniceerd over de aard en herkomst van ons eten“, aldus Thijs Remmers (directeur Columbusschool) in de mail.

Volgens Remmers werd er tijdens het schoolkamp ook ‘gewoon’ vlees en koosjer vlees aangeboden.

Schriftelijke vragen

Ouders die het boekje in handen kregen uitten hun zorgen bij de PVV die er vervolgens schriftelijke vragen over stelde aan het college die afgelopen dinsdag zijn beantwoord.

Als antwoord op de schriftelijke vragen zegt het college van de school een toelichting te hebben gehad dat er naast halalvlees en vegetarische maaltijden ook andere soorten maaltijden werden aangeboden.

Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto's en video's. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.