Geslaagde proef met zonnepanelen op 700 sociale huurwoningen in Almere - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 22 Jun 2017 om 14:58 uur - Laatste update: 22 Jun 2017 om 15:38 uur
reacties

Geslaagde proef met zonnepanelen op 700 sociale huurwoningen in Almere

Geschreven door (volgen?)
Foto zonnepanelen Almere

Woningcorporatie De Alliantie heeft een proefproject afgerond waarbij zonnepanelen werden aangebracht op ruim 700 sociale huurwoningen in Almere.

De bewoners van deze woningen houden nu in ruil voor hogere servicekosten, onderaan de streep geld over doordat hun energiekosten omlaag zijn gegaan. Volgens De Alliantie hebben de bewoners het proefproject beoordeeld met een 7,5 als cijfer.

Experiment

De Alliantie is een groot voorstander van het duurzaam opwekken van zonne energie. “Zonnepanelen zijn goed voor het milieu én voor de portemonnee van onze huurders“, vertelt gebiedscoördinator Bianca Themen.

Van alle bewoners die de woningcorporatie heeft benaderd om mee te doen aan het project, heeft uiteindelijk 60 procent meegedaan met als belangrijkste reden de eigen besparing en het milieu.

Het is een win-win situatie. Voor de huurders lagere energiekosten en De Alliantie straks in de top-3 van milieuvriendelijkste woningcorporaties“, aldus één van de deelnemende bewoners.

Meer zonnepanelen

Door het geslaagde proefproject is de woningcorporatie van plan om meer zonnepanelen te plaatsen op woningen in Almere en in de andere regio’s.

Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto's en video's. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.