PvdA en D66 willen dat gemeente sneller betaalt - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 04 Jul 2017 om 13:41 uur - Laatste update: 04 Jul 2017 om 13:41 uur

PvdA en D66 willen dat gemeente sneller betaalt

Geschreven door (volgen?)
factuur

De PvdA en D66 willen dat de gemeente Almere sneller openstaande rekeningen betaalt. Nu betaalt de gemeente slechts 84 procent van de rekeningen binnen dertig dagen. Wat de PvdA en D66 betreft wordt dit honderd procent.

Jerzy Soetekouw (fractievoorzitter PvdA) vindt het belangrijk dat de gemeente haar facturen op tijd betaalt: “Niet alleen omdat de gemeente een voorbeeldfunctie heeft, maar ook omdat het voor vooral kleinere ondernemingen echt problematisch kan zijn als zij langer op hun geld moeten wachten. Landelijk is de norm gesteld dat negentig procent van de rekeningen binnen de betaaltermijn van dertig dagen betaald moet worden. Als gemeente moeten wij streven naar honderd procent.

Ook de VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten) benadrukt al jaren dat het bijzonder belangrijk is dat gemeenten hun rekeningen snel betalen omdat dit invloed heeft op de financiële positie van ondernemingen en daarmee op de lokale economie.

Geen verbeteringen tot nu toe

De gemeente betaalde in 2014 nog 88 procent van haar rekeningen op tijd. Dit bleek uit de beantwoording van vragen die D66 destijds stelde.

D66 vicefractievoorzitter Martine van Bemmel: “Het college beloofde in de beantwoording van mijn vragen destijds dat zij hun focus zouden leggen op het terugdringen van het aantal facturen dat te laat wordt betaald.

Van Bemmel noemt het teleurstellend en alarmerend dat de resultaten desondanks toezegging niet beter zijn geworden: “Daarom vragen wij, de PvdA en D66, nu om een plan van aanpak en regelmatige rapportage over dit onderwerp.

De partijen dienen hun voorstel in bij de bespreking van de Programmarekening. Komende donderdag wordt het onderwerp besproken.

Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto's en video's. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.