[Column + vlog] Veilige kilometers - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 08 Jul 2017 om 15:54 uur - Laatste update: 08 Jul 2017 om 15:57 uur

[Column + vlog] Veilige kilometers

Geschreven door (volgen?)
19732332_1970094599903552_5268587138071036581_n

Nederland is een weggebruiker rijker. Afgelopen vrijdag deed ik praktijkexamen bij het CBR in Eemnes na sinds maart dit jaar rijlessen te hebben gevolgd bij VBOC Almere.

Destijds werd mij 20 uren geadviseerd waar vrijdag dus de proef op de som werd gesteld, waren 20 uren genoeg om uiteindelijk mijn rijbewijs te kunnen halen? Zeker wel! Tijdens de rijlessen pas je de geoefende theorie toe en creëer je al een beetje je eigen rijstijl. Van de instructeur hoorde ik uiteraard welke fouten ik maakte, maar ook welke pluspunten ik heb en welke acties in de auto ik goed verricht.

“Veilig achterop bij vader op de fiets. Vader weet de weg en ik weet nog van niets”, zong Paul van Vliet ooit in één van zijn liedjes. Ik weet nog goed dat ik vroeger als kind bij mijn vader achterop de fiets zat en toen naast hem mocht zitten in de auto. Wat was ik trots dat ik eindelijk 1.35 meter lang was en op de bijrijdersstoel mocht zitten. Inmiddels heb ik nu zelf mijn rijbewijs, magisch.

Tijdens de rijlessen leerde ik mijzelf kennen mede dankzij mijn rijinstructeur. Ik weet nu inmiddels dat ik snel ben afgeleid wanneer ik een goed gesprek voer wat vervolgens ten koste gaat aan de aandacht voor hetgeen wat er op de weg plaatsvindt. Dat moet ik dus niet doen. Als ik merk hoe je je aandacht nu al nodig hebt voor het rijden en alles in de gaten te kunnen houden, ben ik nu van mening dat ik nooit zal gaan rijden met alcohol op.

Het praktijkexamen ging snel en was in één knipoog alweer voorbij. Ik deed twee stopopdrachten en moest een keer omkeren en maakte tijdens het examen één fout die door de vingers werd gezien omdat er geen weggebruikers in gevaar waren. Niet verwacht maar toch ben ik in één keer geslaagd met 20 lesuren bij VBOC Almere. Op naar de veilige kilometers met mijn roze pasje!

Vlog

Categorie:
Columns
Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto's en video's. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.