Politie waarschuwt voor Marktplaats-oplichters in Almere - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 12 Jul 2017 om 13:12 uur - Laatste update: 12 Jul 2017 om 13:12 uur

Politie waarschuwt voor Marktplaats-oplichters in Almere

Geschreven door (volgen?)
1a9721e895_1451986347_Pinpasjes-uit-je-portomonnee-krijgen-is-geen-probleem__list-noup

De politie waarschuwt in Almere voor oplichters die gebruik maken van een valse bank-app. Volgens de politie zijn hier al meerdere aangiftes van opgenomen.

“Er zijn verschillende casussen in Almere geweest waarbij een koper via bijvoorbeeld Marktplaats de verkopende partij benaderd. De kopende partij koopt vervolgens het goed, denk aan bijvoorbeeld een telefoon of auto en maakt via een valse betaal app het geld over naar de verkoper”, aldus de politie.

Opgelicht

De verkoper ziet vervolgens via de app op de telefoon van de kopende partij dat het geld is overgemaakt waarna de kopende partij de goederen meeneemt.

Later komt de verkoper erachter dat het geld niet op zijn of haar rekening is gestort en blijkt dat er gebruik is gemaakt van een valse betaal app door de koper.

De politie adviseert verkopers om goederen pas mee te geven zodra men er zeker van is dat het geld is ontvangen.

Categorie:
112
Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto's en video's. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.