Almeerders aangehouden voor witwassen - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 01 Aug 2017 om 17:15 uur - Laatste update: 01 Aug 2017 om 17:15 uur

Almeerders aangehouden voor witwassen

Geschreven door (volgen?)
knaken

Door het team Financieel Economische Criminaliteit werden dinsdag twee mannen van 23 en 36 jaar aangehouden in een onderzoek naar witwassen.

Twee Almeerders van 23 en 36 jaar zijn dinsdag aangehouden door het team Financieel Economische Criminaliteit in een onderzoek naar witwassen.

Het team startte een onderzoek naar aanleiding van verdachte transacties die één van de verdachten verrichtte. Op basis van het ingestelde onderzoek ontstond het vermoeden dat de verdachten geld verdienden met de handel in verboden anabole steroïden en geneesmiddelen. Dit werd via internet aangeboden en betalingen konden plaats vinden middels contant geld of bitcoins. De opbrengsten uit deze handel werd gebruikt voor de aankoop van onder andere onroerend goed.

Doorzoekingen

Er vonden in Almere op meerdere locaties doorzoekingen plaats. In een opslagloods werd een grote hoeveelheid anabole steroïden en geneesmiddelen aangetroffen, deze zijn in beslag genomen. Bij de doorzoekingen werd verder beslag gelegd op ongeveer 90.000 euro aan contant geld, geldtelmachines, twee voertuigen en administratie. Daarnaast werd er ook beslag gelegd op onroerend goed van één van de verdachten.

Na het verhoor werden de Almeerders heengezonden. Zij blijven verdachte in het onderzoek.

Categorie:
112
Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto's en video's. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.