Petitie voor behoud Haddock en vertrek wethouder Herrema - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 11 Aug 2017 om 17:43 uur - Laatste update: 11 Aug 2017 om 17:59 uur

Petitie voor behoud Haddock en vertrek wethouder Herrema

Geschreven door (volgen?)
Luchtfoto

Er is een petitie gestart voor het behoud van jachthaven Haddock en het vertrek van wethouder Tjeerd Herrema.

Philippe van Thiel, eigenaar van de jachthaven, moet voor 23 augustus aanstaande een nieuwe huurovereenkomst ondertekenen waarin voorwaarden staan waar hij niet akkoord mee wil gaan.

In de nieuwe huurovereenkomst wordt Haddock als ‘stadsjachthaven’ in de nieuw te bouwen Floriadewijk gezien: hierdoor zal er geen plaats meer zijn voor een loods, werf, walplaatsen, parkeergelegenheden, survival én zeilschoolactiviteiten.

Persoonlijke vete

Tegenover de krant Almere Deze WEEK zegt Van Thiel geen contact meer te hebben met wethouder Herrema: “Ik had mijn vertrouwen in hem opgezegd nadat hij me heeft bedreigd dat de gemeente mijn bedrijf zeer streng zou gaan handhaven.”

Om bovengenoemde reden lijkt het voor Van Thiel een persoonlijke vete te zijn geworden: “De gemeente zal mijn bedrijf liquideren en ik zal me daar bij neer moeten leggen. Maar dat betekent niet dat ze van me af zijn. Ik kan het goedgekeurde bestemmingsplan laten stilleggen en ik stap naar de rechter. Er zijn zoveel getuigen die kunnen bevestigen dat de gemeente een merkwaardig spel speelt”, aldus Van Thiel tegenover de krant.

De petitie is op het moment van schrijven al meer dan 1000 keer getekend.

Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto's en video's. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.