Almeerse organisaties gaan samenwerken om schrijf- en leesproblemen tegen te gaan - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 08 Sep 2017 om 13:18 uur - Laatste update: 08 Sep 2017 om 13:18 uur

Almeerse organisaties gaan samenwerken om schrijf- en leesproblemen tegen te gaan

Geschreven door (volgen?)
Biblioteek

Humanitas, De Schoor, de nieuwe bibliotheek en VMCA gaan in samenwerking met Stichting Lezen en Schrijven hun inspanningen verhogen om Almeerders te helpen die door omstandigheden niet goed kunnen lezen of schrijven.

In Almere wonen naar schatting 13.000 mensen die door omstandigheden niet goed kunnen lezen en/of schrijven, het gaat hierbij om autochtone Nederlanders“, vertelt Yvette van Ree (VMCA).

Nog meer mensen helpen

De vier Almeerse organisaties bieden al geruime tijd taalhulp aan maar deden dat niet gezamenlijk. Nu dat wel het geval zal zijn, hopen de organisaties om nog meer mensen te kunnen helpen.

De gezamenlijke aanpak richt zich voor een groot deel op het signaleren en herkennen van mensen die moeite hebben met lezen en schrijven“, vertelt Van Ree verder.

Volgens Van Ree zullen coördinatoren van de vier organisaties trainingen gaan geven aan medewerkers van bedrijven, scholen en organisaties. Na zo’n dergelijke training zullen diegenen die deelnamen aan de cursus mensen herkennen met schrijf en leesproblemen en hen op juiste wijze informeren en adviseren over de verschillende vormen van taalhulp.

Het project tussen de vier organisaties en stichting Lezen & Schrijven zal binnenkort van start gaan.

Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto's en video's. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.