Ghislaine uit Danswijk wint 'Gouden Buur Award 2017' - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 18 sep 2017 om 11:17 uur - Laatste update: 18 sep 2017 om 11:18 uur

Ghislaine uit Danswijk wint ‘Gouden Buur Award 2017’

Geschreven door (volgen?)

Foto: Ghislaine (rechts) tijdens een buurtinitiatief

De 36-jarige Ghislaine Wallerlei uit de Danswijk is verkozen tot de Gouden Buur 2017 uit de provincie Flevoland.

De award is onderdeel van de BuurtApp Nextdoor in aanloop naar Nationale Burendag op 23 september.

In Danswijk hebben niet alle gezinnen het even gemakkelijk”, vertelt Tamar van de Paal (Country Manager Nextdoor Nederland).

“Ghislaine is iemand die juist deze gezinnen een hand toereikt en het initiatief blijft nemen om nieuwe activiteiten te organiseren in de omgeving. Gezelligheid, leefbaarheid en veiligheid ziet Nextdoor als kernwaarden voor een prettige buurt. Het is voor een buurt heel belangrijk om bewoners als Ghislaine te hebben, daarom verdient zij deze Gouden Buur Award.”

“Aanwinst in de buurt”

“Ghislaine staat altijd voor iedereen klaar”, vertelt Brenda Welling, die Ghislaine nomineerde voor de Gouden Buur Award.

Volgens Welling kunnen buren Ghislaine zelfs midden in de nacht op haar rekenen zonder wederdienst: “Voor Ghislaine is het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt in de buurt. Zo vangt ze kinderen op van werkende ouders, organiseert ze buurtfeesten en probeert ze een clubhuis te regelen voor hangjongeren in de buurt. Mensen hier hebben weinig geld maar zij zorgt ervoor dat hier nog iets te doen is.”

Voor Brenda Welling is het duidelijk: Ghislaine is een echte aanwinst voor de buurt.

Lees ook: Tientallen activiteiten tijdens Burendag in Almere »

Categorie:
Overige
Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto's en video's. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.