PVV stelt schriftelijke vragen over terroristenverheerlijkers in moskee Tussen de Vaarten - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 14 okt 2017 om 19:35 uur - Laatste update: 14 okt 2017 om 19:35 uur

PVV stelt schriftelijke vragen over terroristenverheerlijkers in moskee Tussen de Vaarten

Geschreven door (volgen?)

De PVV heeft zaterdagavond schriftelijke vragen gesteld aan het college over de uitnodiging aan terroristenverheerlijkers door de Ar-Raza moskee in Tussen de Vaarten.

Zaterdagmiddag vond er in de moskee een bijeenkomst plaats met sprekers die terrorist Mumtaz Qadri verheerlijken. Qadri is een Pakistaan die in 2011 Salman Taseer (gouverneur van de Punjabi provincie) vermoordde omdat de gouverneur het onder andere voor een christelijke vrouw opnam die er van werd beschuldigd de koran te hebben ontheiligd.

Qadri werd in Pakistan ter dood veroordeeld en werd in februari dit jaar opgehangen. Qadri wordt door vele moslims als martelaar gezien omdat hij gestreden zou hebben tegen belediging van de islam.

Schriftelijke vragen

De moskee gaf aan dat één van de uitgenodigde sprekers, Khalid Hasnain uit Pakistan, niet kon komen spreken om ‘technische redenen’, wat kan betekenen dat het visum is geweigerd. De PVV wil van het college weten of zij bereid is om na te gaan of dit inderdaad het geval is.

Ook wil de partij weten of het college op de hoogte was van de bijeenkomst en of zij de achtergronden van de sprekers heeft onderzocht.

Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto's en video's. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.