Top 5: waar doen Almeerders het vaakst aangifte van? - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 07 nov 2017 om 11:51 uur - Laatste update: 07 nov 2017 om 11:51 uur

Top 5: waar doen Almeerders het vaakst aangifte van?

Geschreven door (volgen?)

In Almere werden er vorig jaar in totaal 9.584 aangiften gedaan bij de politie maar, waar doen Almeerders eigenlijk het vaakst aangifte van?

In dit artikel lees je een top-5 van de categorieën die het vaakst voorkomen bij het doen van een aangifte door Almeerders.

1. Vernieling / zaakbeschadiging

Bovenaan de top-5 staat vernieling / zaakbeschadiging waarbij iemand (opzettelijk) hetgeen van de ander simpelweg onbruikbaar heeft gemaakt.

2. Overige vermogensdelicten

Op de tweede plek staan overige vermogensdelicten. Vermogensdelicten is een verzamelnaam voor strafbare feiten waar iemand zelf beter van wordt. Alles wat niet onder overige valt zijn diefstal/heling, oplichting/verduistering, valsheid in geschrifte en witwassen.

Onder de overige vermogensdelicten vallen bijvoorbeeld afpersing en afdreiging, vuurwerkgerelateerde zaken, milieudelicten en fiscale misdrijven.

3. Diefstal van brom-, snor-, fietsen

Op plek 3 staat de diefstal van bromfietsen, snorfietsen en fietsen.

4. Horizontale fraude

Op plek 4 staat de horizontale fraude, dit is de benaming voor vele vormen van fraude. Een vorm die hieronder valt is onder andere online fraude waarbij gedacht kan worden aan oplichting via Marktplaats.

5. Diefstal en inbraak woning

De top-5 wordt afgesloten met woninginbraken en diefstal uit woningen.

Categorie:
112
Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto's en video's. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.