School2Care geopend door wethouder Peeters - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 13 nov 2017 om 14:53 uur - Laatste update: 13 nov 2017 om 14:53 uur

School2Care geopend door wethouder Peeters

Geschreven door (volgen?)

foto door Rob van Schooten

Maandagochtend is aan de Radioweg door wethouder René Peeters het nieuwe ‘School2Care’ geopend. School2Care is een nieuwe school voor jongeren tussen de 12 en 17 jaar die thuis, op school en in de vrije tijd ernstige problemen hebben.

Samen met de jongeren werkt School2Care aan een positief toekomstperspectief om te voorkomen dat de problemen toenemen of dat de jongeren uit huis moeten worden geplaatst“, aldus Gonda Roozeboom namens School2Care.

De jongeren volgen 12 uur per dag een intensief programma waarbij onderwijs, jeugdhulp en begeleide vrijetijdsbesteding geïntegreerd worden aangeboden. Deze jongeren zijn aangemeld door reguliere scholen of jeugdhulporganisaties. Ook kunnen de jongeren geplaatst worden via de rechter of als onderdeel van een reclasseringsmaatregel.

Coach

De coach van de leerlingen is zowel docent als hulpverlener. Samen met de leerling wordt een individueel plan opgesteld waarin zij hun eigen doelen formuleren.

De coach helpt de leerlingen de draad op school weer op te pakken en ondersteunt de ouders, zodat er thuis meer rust komt“, vertelt Roozeboom.

Ook stimuleert de nieuwe school om leerlingen in hun vrije tijd positieve bezigheden te vinden door bijvoorbeeld te sporten of een bijbaantje te vinden.

Het doel van School2Care is uiteindelijk om de jongeren weer op een positieve manier mee te laten doen in de maatschappij.

Samenwerkende partners

Het concept ‘School2Care’ is ontwikkeld door Altra (een instelling voor speciaal onderwijs, jeugd- en opvoedhulp in Amsterdam en omstreken).

Op initiatief van de gemeente Almere en Passend Onderwijs Almere is er door Eduvier onderwijsgroep en Plury/Intermetzo een vestiging van School2Care geopend aan de Radioweg.

Onder andere wordt er intensief samengewerkt met De Waag, ’s Heeren Loo en andere hulpverleningsorganisaties in Almere, inmiddels volgen zo’n 10 jongeren het traject bij School2Care.

Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto's en video's. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.