Floriade 2022 voor 264.000 euro officieel erkend als wereldtuinbouwtentoonstelling - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 15 nov 2017 om 14:24 uur - Laatste update: 15 nov 2017 om 14:24 uur

Floriade 2022 voor 264.000 euro officieel erkend als wereldtuinbouwtentoonstelling

Geschreven door (volgen?)

Foto: Burgemeester Weerwind, gedeputeerde van de provincie Flevoland Michiel Rijsberman en de directie van Floriade Almere 2022 BV nemen de vlag van BIE in ontvangst.

De Floriade Almere 2022 heeft woensdag in Parijs de formele erkenning van het BIE (bureau International des Expositions) als A1 wereldtuinbouwtentoonstelling in ontvangst genomen.

“Een belangrijk moment, want alleen met deze erkenning mag de Nederlandse overheid andere landen uitnodigen om als exposant aan de wereldtuinbouwtentoonstelling deel te nemen”, vertelt een woordvoerder van de Floriade.

De erkenning van het BIE is symbolisch bezegeld met de overhandiging van een BIE-vlag aan de organisatoren van Floriade Almere 2022.

Geen vanzelfsprekendheid

Het is de zevende keer dat er in Nederland een Floriade wordt georganiseerd. Toch is de titel ‘wereldtuinbouwtentoonstelling’ zeker geen vanzelfsprekendheid, zegt Jan Willem Griep (directeur Tuinbouw en Financiën van Floriade Almere 2022 BV).

“We zijn dan ook erg blij dat we vandaag de formele erkenning hebben ontvangen van het BIE“, aldus Griep.

Nederlandse delegatie

Naast de directie van de Floriade Almere 2022 waren onder anderen burgemeester Weerwind, afgevaardigden van het Ministerie van Economische Zaken, de Nederlandse ambassadeur in Parijs (Pieter de Gooijer) en de voorzitter van de Nederlandse Tuinbouwraad aanwezig in Parijs.

Medewerkers en vrijwilligers van Floriade Almere 2022 hebben de officiële erkenning ’s middags in het Floriade-paviljoen in Almere feestelijk gevierd door gezamenlijk het televisieverslag bij Omroep Flevoland te bekijken.

Duur prijskaartje

Aan de officiële erkenning en registratie van de Floriade Almere 2022 hangt wel een prijskaartje van 264.000 euro. Volgens Jan Willem Griep opent die erkenning en registratie de deur tot allerlei netwerken zodat verschillende wereldsteden kunnen worden uitgenodigd wanneer het evenement plaats zal vinden.

Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto's en video's. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.