[Column] Blije gezichten - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 29 nov 2016 om 16:54 uur - Laatste update: 29 nov 2016 om 16:56 uur

[Column] Blije gezichten

Geschreven door (volgen?)

Hiep hoera, Sinterklaas is al weer enige tijd in ons land en dat zonder problemen in Almere. Overal blije kindergezichtjes die samen met hun ouders gaan kijken bij de intochten, Pakjesbootdagen en kleinschaligere Sinterklaas-activiteiten.

Dat de Sinterklaasperiode bijna ten einde is betekent ook dat we weer een aantal maanden rust hebben voordat de discussie weer begint. Ik ben wel benieuwd hoe de discussie volgend jaar uit gaat pakken. Daar waar het Sinterklaasjournaal met gemankeerde Kleurenpieten verschijnt, heb ik er vrijwel geen eentje gespot in Almere en grote delen van de rest van Nederland. En dat terwijl er veel organisatoren van intochten in Nederland hebben gezegd te doen wat het Sinterklaasjournaal doet. Snapt u het nog?

De PersPiet is ook veelal opgedoken in Almere tijdens de intochten, Pakjesbootdagen en huisbezoeken en daarbij zijn dan ook veel foto’s van gemaakt. Zelfs met honden. Een foto met een politieagent moest achteraf vanaf hogerhand verwijderd worden van de kanalen van de agent in verband met de discussie in Nederland, terwijl de grote baas van de politie, de burgemeester ook poseerde met de PersPiet. Gelukkig zijn er nog vele leuke foto’s over die wel gepubliceerd mochten worden.

In Almere Haven werd dit jaar tijdens de intocht grootser uitgepakt dan voorgaande jaren. Zo zijn de bewoners rondom de Havenkom ook betrokken doordat hen versiering werd aangeboden om op te hangen tijdens de intocht. In Almere Stad en Almere Buiten stonden net zoals voorgaande jaren honderden kinderen klaar om de goedheiligman te ontvangen en ook bij de Pakjesbootdagen in Almere Haven hebben honderden kinderen een kijkje genomen op de stoomboot van de goedheiligman.

Wederom een goed geslaagd jaar voor het kinderfeest wat vooral een kinderfeest moet blijven. Alvast een fijne Pakjesavond.

Categorie:
Columns
Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto's en video's. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.